Matrix Awakens prinesie interaktívny zážitok na Unreal Engine 5

Nový film Matrix Resurrections bude sprevádzať aj interaktívny zážitok, určený pre konzoly PS5 a Xbox Series X. Je postavený na Unreal Engine 5 a láka na veľmi realistickú podobu herca Keanu Reeves, ktorý stvárnil kultového Nea.

Tento rok je pre značku Matrix obzvlášť výnimočný. Kultové sci-fi sa totiž po osemnástich rokoch dočká regulérneho pokračovania v podobe snímky Matrix Resurrections. Novinka do kín vstupuje už tento mesiac a podporí ju aj interaktívny zážitok s názvom Matrix Awakens. Zatiaľ nie je úplne jasné, o čo pôjde. 

Oficiálny web ponúka iba strohé informácie, ktoré sa týkajú budúcnosti rozprávania interaktívnych príbehov. Celé to bude postavené na najnovšom Unreal Engine 5

Na Matrix Awakens láka aj krátky trailer, kde v rýchlom prestrihu vidíme herca Keanu Reeves, ktorý stvárnil postavu Nea. Jeho podoba je kompletne vytvorená za pomoci spomínaného Unreal Enginu 5 a vyzerá veľmi realisticky. 

Ďalšie detaily ohľadom Matrix Awakens sa dozvieme už 9. decembra na podujatí Game Awards, kde by sa nám tento interaktívny zážitok mal naplno predstaviť. Je pravdepodobné, že pôjde o akési technologické demo, ktoré ukáže možnosti dnešného Unreal Enginu. Zatiaľ je k dispozícii pre-load na konzoly PS5 a Xbox Series X. O PC verzii nepadla ani zmienka. 

Zdroj: unrealengine.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu