LG Wing prinesie druhý otočný displej

Na rozširovanie obrazovej plochy nad štandardné rozmery ide LG iným štýlom než firmy, ktoré ponúkajú skladacie smartfóny. Druhý displej v pripravovanej novinke sa bude vytáčať do boku.

Najskôr LG pridalo ako príslušenstvo k vybraným modelom Dual Screen, teda špeciálny kryt s plnohodnotným displejom, ktorý sa otvára ako kniha a po vložení smartfónu máte k dispozícii dve samostatné obrazovky. Ako to funguje sa môžete pozrieť vo videorecenzii LG Velvet

Teraz ukázal web Android Authority na krátkom videu, ako by mal fungovať LG Wing. Ten má ponúknuť hlavný 6,8-palcový displej a po vytočení zadnej časti sa objaví ďalšia obrazovka. 

Na videu vidno funkčnosť napríklad pri šoférovaní a spustenej navigácii. Prichádzajúci hovor sa zobrazí na druhom displeji, kde je zobrazený prehrávač hudby a nenaruší tak navigovanie. Je pravdepodobné, že sa funkcia zobrazovania ďalšej aplikácie na sekundárnom displeji dá využiť aj v iných situáciách.

Daňou za takéto konštrukčné riešenie bude hrúbka telefónu. No LG si určite zaslúži bod aspoň za nápad. Nie je zatiaľ isté, či ide iba o funkčný koncept alebo sa LG Wing začne komerčne predávať. Niektoré zdroje očakávajú oficiálne uvedenie koncom tohto roka.  

Zdroj: YouTube.com/Android Authority
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu