LG oficiálne oznámilo koniec mobilnej divízie

To, o čom sa špekulovalo už niekoľko mesiacov, nakoniec spoločnosť LG oznámila ako skutočnosť. Končí s výrobou mobilných zariadení a po celom svete zatvára svoje prevádzky.

Už pred dvomi dňami sme vám priniesli informáciu, že je takmer isté, že LG skončí so smartfónmi. Na potvrdenie alebo upresnenie ďalšieho smerovania sa čakalo do zasadnutia predstavenstva, ktoré sa konalo dnes, 5. apríla.

LG v tlačovej správe potvrdilo, že predstavenstvom bolo schválené ukončenie podnikania mobilnej divízie. Strategické rozhodnutie má spoločnosti umožniť zamerať sa na rastové oblasti, ako sú komponenty do elektrických vozidiel, pripojené zariadenia, inteligentné domácnosti, robotika, umelá inteligencia, riešenia medzi podnikmi aj platformy a služby.

Aktuálne portfólio telefónov LG bude aj naďalej v predaji. Firma ponúkne zákazníkom existujúcich mobilných produktov servisnú podporu a aktualizácie softvéru na dobu, ktorá sa bude líšiť podľa regiónu. Spoločnosť LG bude počas ukončenia podnikania v oblasti mobilných telefónov spolupracovať s dodávateľmi a obchodnými partnermi. Podrobnosti týkajúce sa zamestnania budú komunikované na miestnej úrovni.

Spoločnosť plánuje aj naďalej využívať svoje odborné znalosti v oblasti mobilných technológií a pracovať napríklad na vývoji sietí šiestej generácie s cieľom posilňovať svoju konkurencieschopnosť v iných obchodných oblastiach. Základné technológie vyvinuté počas dvoch desaťročí ostávajú LG a použijú na existujúce aj budúce produkty.

Očakáva sa, že ukončenie podnikania v oblasti mobilných telefónov prebehne do 31. júla. Aj po tomto dátume môžu byť u obchodníkov k dispozícii zásoby niektorých existujúcich modelov smartfónov.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu