Lenovo YOGA - 10 rokov inovácií

Lenovo tento rok oslávilo 10. výročie vzniku radu Yoga, ktorý do sveta počítačov priniesol množstvo inovácií. Značke patrí aj prvý konvertibilný notebook na svete.

Rad Lenovo YOGA asi nemusíme predstavovať, zahŕňa množstvo modelov v rôznych cenových reláciách, z ktorých si vyberie každý. Názov YOGA nebol vybraný náhodne, ale inšpiráciou pri vývoji jedinečného zariadenia bolo ohýbanie sa ľudského tela pri cvičení jogy. 

Od roku 2012, kedy prišiel na trh prvý konvertibilný notebook na svete, prinieslo Lenovo viacero prelomových inovácií. V rámci produktového portfólia Lenova sa práve rad YOGA vyznačuje ich najväčším počtom.

Za najvýznamnejšie míľniky sa považujú: 

• prvý viacrežimový notebook na svete (2012)

• prvý notebook s hodinkovým kĺbom (2014)

• prvý notebook s rotujúcou zvukovou lištou so systémom reproduktorov Dolby Atmos (2018)

• prvý spotrebiteľský notebook s krytom webkamery na ochranu súkromia (2018)

• prvý notebook s bezdotykovým prihlásením (2019)

Viacrežimová konštrukcia YOGA spája tvorbu a konzumáciu obsahu, a súčasne ponúka optimálny zážitok z notebooku a tabletu v jednom zariadení. Dôraz sa kladie aj na štýlový dizajn, od rôznych farebných variácií až po materiály ako uhlíkové vlákno, sklo, džínsovina či koža.

Zariadenia si našli cestu aj k slovenským zákazníkom, podľa riaditeľa spotrebiteľského segmentu Lenova Petra Oravca sa v rámci Slovenska predá ročne viac než 1 500 kusov notebookov a desktopov YOGA.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu