Instagram zavádza reklamu aj na karte prieskumníka

Nové miesto pre reklamu pramení z toho, že používatelia sú v sekcii prieskumníka najviac vnímaví a otvorení novým veciam. Zavádzanie začína dnes, kedy ju uvidia len vybraní partneri. Neskôr sa rozšíri medzi ostatných používateľov.

Instagram rozširuje reklamu na viac miest vo svojej aplikácii. Doteraz sme ju mohli vidieť medzi príspevkami v news feede, ale aj v sekcii príbehov. Po novom dostane priestor aj na karte prieskumníka, ktorá zobrazuje používateľom nový obsah v súlade s ich preferenciami. Reklamy však neuvidíte na samotnej mriežke príspevkov. 

Instagram ich zaviedol tak, že sa zobrazia až v momente, kedy ťuknete na konkrétny príspevok v prieskumníkovi a začnete rolovať discovery feed, teda ďalšie príspevky pod ním. Formátom reklamy budú fotografie a videá. Zatiaľ sa zobrazia len užšiemu kruhu používateľov. Po úspešnom testovaní sa v priebehu najbližších mesiacov rozšíria aj medzi ostatných. 

Rozhodnutie zaviesť reklamu do prieskumníka pramení z toho, že podľa sociálnej siete sú používatelia najviac vnímaví práve na tejto karte. Objavujú tam nové veci, medzi ktoré okrem ľudí patria aj značky. 

Zdroj: business.instagram.com

 

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu