Instagram vylepšil nastavenie súkromia na iPhonoch

Nové nastavenie vám umožní ľahšiu správu služieb tretích strán, ktoré požadujú prístup k vášmu instagramovému účtu. Nechýba ani obrazovka autorizácie, kde môžete povolenia pridávať či rušiť.

Sociálna sieť zameraná na zdieľanie fotografií a príbehov sa po novom snaží nasledovať Facebook. Aspoň v prípade súkromia používateľov, ktorým dá nad dátami prístupnými tretím stranám väčšiu kontrolu.

Množstvo aplikácií tretích strán vás žiada, aby ste ich prepojili s účtom Instagramu. Potom vám poskytnú svoje plnohodnotné využitie, prípadne ďalšie funkcie. 

Po pripojení účtu k aplikácii tretej strany jej môžete udeliť prístup k niektorým informáciám vášho profilu, ako napríklad e-mailová adresa, profilová fotka, používateľské meno a podobne. Nová funkcia vám uľahčí spravovanie všetkých služieb, s ktorými prepájate svoj Instagram. Na povolenia sa môžete pozrieť tak, že prejdete do nastavení v aplikácii Instagram a v sekcii Zabezpečenie ťuknete na weby, kde uvidíte celý zoznam. 

Nové nastavenie vám ponúkne možnosť odstrániť všetky služby tretích strán, ktorým si už neželáte dávať povolenia k vášmu Instagram účtu.

Okrem toho prináša možnosť autorizácie, ktorá vám zobrazí všetky povolenia, s ktorými tretie strany nakladajú. Môžete ich povoľovať a rušiť priamo z jednej obrazovky. Novinka má byť zavedená postupne v priebehu nasledujúcich šiestich mesiacov. Ak sa vám ešte neobjavila, musíte len počkať. 


Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Začať diskusiu