Instagram testuje funkciu, ktorá pridá špeciálne príbehy aj statusy

Nové tzv. úprimné príbehy umožnia lepšie zachytiť to, čo práve robíte alebo kde ste. Nebudú však viditeľné pre každého. Spolu s nimi pripravuje Instagram aj možnosť zdieľania statusov medzi súkromné správy.

Sociálna sieť Instagram informovala na svojom blogu o novinkách, ktoré práve chystá. Jednou z najzaujímavejších sú tzv. candid stories alebo vo voľnom preklade úprimné príbehy. Niečo podobné využíva konkurenčná sociálna sieť BeReal. Samotné candid stories fungujú tak, vás Instagram raz denne vyzve k tomu, aby ste ich zdieľali. 

Od klasických príbehov sa líšia v tom, že zábery sú odfotené naraz prednou aj zadnou kamerou. Vo výslednom príspevku sa tak objaví vaša selfie s okolím, ktoré sa nachádza pred vami. Podľa Instagramu je to nový spôsob, ako lepšie zachytiť to, čo práve robíte alebo kde sa nachádzate. Nové špeciálne príbehy však nebudú dostupné pre každého. Uvidia ich len používatelia, ktorí funkciu využijú sami v ten istý deň. Pre ostatných zostanú candid stories neviditeľné. 

Klasické príbehy však funkcia neovplyvní a na Instagrame budú dostupné aj naďalej. Spolu s candid stories testuje sociálna sieť aj novinku v podobe poznámok. Pôjde o krátke textové statusy s maximálnou dĺžkou 60 znakov, ktoré po zverejnení uvidia vaši sledovatelia v sekcii súkromných správ. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa môžeme na novinky tešiť vo finálnej verzii. Keď budú dostupné aj u nás, budeme vás informovať. 

Zdroj: about.instagram.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu