Instagram ruší sledovanie aktivity priateľov a dostáva tmavý režim

Po novom si už nebudete môcť pozrieť, aké príspevky lajkujú vaši priatelia alebo koho začali sledovať. S odobratím jednej funkcie však prichádza druhá, ktorou je žiadaný tmavý režim. Instagram ho uvoľňuje postupne.

Sociálne siete sa menia postupným vývojom. Často sme svedkami toho, že novinky pribúdajú doslova každý mesiac. Zriedka však dochádza k odstráneniu zaužívaných funkcií, čo má väčšinou prispieť k lepšiemu používateľskému zážitku.

Práve to je prípad karty, na ktorej ste mohli sledovať aktivitu vašich priateľov. Videli ste, aké príspevky sa im páčia a koho začali sledovať. Tzv. stalkingu je už dnes koniec. 

Podľa portálu Techcrunch bola karta aktivity priateľov málo využívaná. Používatelia sa jej venovali len na nepravidelnej báze a dokonca vraj stále existovali takí, ktorí ju nepoužili ani raz. Za rozhodnutím Instagramu má stáť aj fakt, že mnoho používateľov si neuvedomovalo, že ich aktivita môže byť sledovaná aj týmto spôsobom. Používaním karty malo dochádzať aj k hádkam či konfliktom medzi ľuďmi. 

Aby to používateľom sociálnej siete nebolo ľúto, Instagram po odstránení jednej funkcie pridal druhú. Ide o žiadaný tmavý režim, ktorý uvoľňuje postupne. Ak sa vám ešte neobjavil, uistite sa, že máte aktuálnu verziu aplikácie. Potom stačí len počkať. Novinka sa zapne automaticky. 

Zdroj: Techcrunch


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu