Huawei Watch GT Cyber

Inteligentné hodinky s vymeniteľným plášťom okolo 1,32'' ciferníka, HarmonyOS, monitorovaním zdravotných funkcií a 7-dňovou výdržou an jedno nabitie.

Základné parametre:

OS: HarmonyOS 2.0

čipset: ???

rozmery: 47 x 44 x 10,2 mm

hmotnosť: 58 - 77 gramov

displej:1,32'' (34 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 352 b,

pamäť: ??? GB

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth, NFC

ostatné: GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5ATM), reproduktor, mikrofón, snímač tepu srdca,  SpO2, barometer

batéria: 292 mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: eSIM, EKG, Wi-Fi, meranie teploty kože, meranie tlaku krvi

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: neuvedená

Nové smart hodinky Huawei Watch GT Cyber zaujmú vymeniteľným ciferníkom. Meníte nielen remienok, ale celý plášť. Vzhľad si tak môžete oveľa lepšie prispôsobiť a zo športového dizajnu sa jedným zacvaknutím dostanete na elegantný. Predávať sa budú v troch modeloch, pričom hmotnosť bude podľa použitých materiálov od 58 do 77 gramov. 

 Na ovládanie a pohyb v menu poslúži nielen dotykový AMOLED displej s 1,32'' uhlopriečkou, ale aj otočná korunka v pravej bočnej stene. O zafírovom sklíčku, ktoré by chránilo obrazovku pred poškriabaním, sa výrobca nezmienil. V hodinkách beží operačný systém HarmonyOS a spárujete ich s Androidom aj iPhonom. 

 Poslúžia na meranie fyzickej aktivity, tepu srdca, monitorovanie spánku i stresu a nechýba im barometer či široká podpora navigačných satelitov s presným záznamom trasy. Vyberať môžete z viac než stovky tréningových režimov, pričom nechýba napríklad lyžovanie, skateboarding či parkúr. 

Vďaka mikrofónu a reproduktoru ich využijete na Bluetooth hovory zo spárovaného smartfónu. Samozrejmosťou je vode a prachu odolnosť a zvládnu aj extrémne teploty. Batéria s kapacitou 292 mAh umožní podľa výrobcu 7 dní bežného používania, pri náročnom používaní sa výdrž skráti na približne štyri dni. 

Vo výbave nájdeme Bluetooth, NFC, akcelerometer, gyroskop, kompas aj senzor tlaku vzduchu. Elektronickú SIM kartu nepodporujú. 

Huawei Watch GT Cyber sa v domácej Číne predávajú vo verzii Urban (keramické telo), Sports (kompozitné vlákno) a Fashion (316L oceľ). Cena začína na sume 1288 CNY, čo je približne 181 eur.  Prípadná európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky.  O globálnej dostupnosti sa zatiaľ nehovorí.  


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu