Huawei P20 Lite dostáva na Slovensku Android 9

Aj keď už na dvere klope nový Android 10 Q, niektoré smartfóny stále čakajú na aktualizáciu 9 Pie. Teraz prišiel rad na lite verziu minuloročnej série Huawei P20.

O príchode Androidu 9 Pie na Huawei P20 Lite nás informoval náš dlhoročný čitateľ Miro, ktorý tento model kúpil vo voľnom predaji. 

Spolu s novou verziou operačného systému dorazila aj najnovšia používateľská nadstavba EMUI 9.1. Novinkám sme sa venovali v článku EMUI 9.1 v Huaweioch prináša nový dizajn aj ľahšie ovládanie jednou rukou.

Android 9 prináša vylepšenú formu inteligentnej regulácie intenzity podsvietenia displeja a adaptácie batérie, ktorá optimalizuje spotrebu batérie v rámci málo používaných aplikácií. Nová obrazovka Prehľad zobrazuje naposledy použité aplikácie v prehľadnom horizontálnom zobrazení, vďaka čomu je práca s nimi o niečo pohodlnejšia.

Google do platformy Android 9 Pie implementoval okrem umelej inteligencie aj strojové učenie. Novinkám, ktoré platforma prináša, sme sa venovali v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť.

V prípade, že zariadenie neponúka aktualizáciu automaticky, môžete si ju manuálne vyhľadať cez Nastavenia. Na stiahnutie inštalačného balíka odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie.

Za čitateľský tip aj screenschot ďakujeme. 

Diskusia k článku:

sareth Xyz19.06.2019 - 12:49 Trvalý odkaz

Telekom zatiaľ neponúka aktualizáciu.

Matej12345619.06.2019 - 19:37 Trvalý odkaz

Vyskúšal alebo vyskúša niekto, či mu správne funguje aplikácia ACR Pro (nahrávanie hovorov) po tomto upgrade ??

Tomáš Hulina24.06.2019 - 16:08 Trvalý odkaz

Po aktualizácii mi nejdu zvuky ani oznámenia na sms. Ani v nastaveniach aplikacii nie su správy. Vsetky mozne nastavenia sms som zmenil, no ani zvuk, ani svetlom pri sms..

Celá diskusia 3 príspevky