HTC sa tento rok sústredí na nižšiu strednú triedu, budúci prinesie 5G a VR

Firma sa zrejme začína mierne spamätávať z dlhotrvajúcej krízy. Tento rok sa chce zaoberať nenáročnými smartfónmi ako HTC Wildfire či Desire. Budúci má priniesť inovácie, v ktorých zúžitkuje znalosti z VR a chýbať nebude ani podpora 5G.

HTC sa už dlhší čas pasuje s krízou. Zisky smartfónov nie sú ružové a výrobca už dlho nepriniesol model, ktorý by sa stal bestsellerom, ako tomu bolo kedysi. Podľa posledných informácií však firme zrejme svitá na lepšie časy. 

Portál Digitimes uvádza, že augustové výnosy HTC vzrástli o 67 % a vedenie plánuje návrat. Štart síce nebude očarujúci, ale budúci rok sa máme tešiť na 5G a virtuálnu realitu, ktorá by mala pomôcť novým smartfónom odlíšiť sa od konkurencie. 

HTC je totiž známe svojimi VR headsetmi Vive, ktoré na počítačoch patria k tomu najlepšiemu, čo v tomto segmente môžete dostať. Budúci rok chce poznatky z ich vývoja integrovať do svojich smartfónov. Popri nich by sme sa mali dočkať od HTC aj prvého 5G modelu. 

Tento rok sa plánuje zamerať len na nižšiu strednú triedu. Podľa prezidenta HTC Darrena Chena majú dve tretiny ich trhu tvoriť práve telefóny, s cenovkou nepresahujúcou 320 dolárov. Konkrétne má ísť o modely ako Wildfire či Desire. 

Zdroj: digitimes.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu