Honor predstavil GamePad pre smartfóny

Pripojíte ho buď na pravú, alebo ľavú stranu mobilu a po spárovaní s mobilom cez Bluetooth poslúži ako hardvérový ovládač hier. Mal by sa dať použiť s akýmkoľvek smartfónom.

V Nemecku aktuálne prebieha najväčší európsky herný veľtrh Gamescom. Okrem vývojárov a známych štúdií tam majú svoje zastúpenie tiež výrobcovia smartfónov, aj keď v podstatne menšom počte. Nechýba Honor, ktorý prišiel s vlastným GamePadom. Technickú vychytávku s jednoduchým názvom Honor GamePad môžete umiestniť buď na ľavú, alebo pravú stranu telefónu. Poslúži vám ako ovládač na hry. 

Pripája sa cez Bluetooth a má vlastnú 400 mAh batériu. Nápad priniesť vlastný herný ovládač pochádza zo štatistík Honoru. Vraj až 18 % jeho používateľov sa identifikuje ako hráči. Výrobca im zatiaľ neponúkal žiadne príslušenstvo, ktoré by vylepšilo ich zážitok z hier. Ovládač obsahuje niekoľko tlačidiel vrátane smerového joysticku. Je kompatibilný s väčšinou hier a v prípade potreby môžete tlačidlá aj premapovať. 

Honor GamePad by mal byť kompatibilný s akýmkoľvek smartfónom. Výrobca zatiaľ neprezradil cenu ani dostupnosť. Na záver prezentácie dodal, že predaj plánuje ešte tento rok v Západnej Európe. Slovenskí používatelia si ho zrejeme budú môcť kúpiť napríklad prostredníctvom Amazonu. Honor však nie je prvý, kto má svoje oficiálne herné príslušenstvo. Už skôr sme vás informovali o Moto GamePade, za ktorým stojí Lenovo. Na Slovensku ho kúpite za 89 eur. 

Zdroj: XDA Developers


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu