Fuchsia OS od Googlu stále žije

Prvé informácie o novom operačnom systéme sú staré tri roky. Od tej doby sme o ňom nepočuli. Google však v tichosti spustil vývojársky portál, čím dal najavo, že projekt stále žije. Čoskoro by sme sa tak mali dočkať ďalších informácií.

O operačnom systéme Fuchsia sme počuli ešte v roku 2016. Ide o platformu, ktorá nie je postavená na Linuxe. Má jadro Magenta a ponúkne obľúbený Material dizajn. 

Podporuje 32- a 64-bitové ARM procesory, aj 64-bitové desktopy. Mala by sa objaviť v menej výkonných smartfónoch, počítačoch, nositeľnom príslušenstve, autách či iných smart zariadeniach. Dlho sme však o Fuchsii nepočuli a mnohí sa domnievali, že Google projekt v tichosti ukončil. 

Opak je pravdou a Fuchsia má aktuálne spustený vývojársky portál, kde bude informovať o ďalších novinkách. Google už potvrdil, že sa určite nejedná o náhradu Androidu. Chce ho využívať len tam, kde Android nie je najlepším riešením. 

Hovorí predovšetkým o výkonovo slabších zariadeniach. Fuchsia je podľa vývojárov škálovateľná a veľmi dobre sa dá prispôsobiť na konkrétny výrobok.  

Ďalšie novinky zatiaľ nie sú známe. Tichým spustením portálu chcel dať výrobca najavo, že projekt stále žije a ďalšie novinky prídu zrejme čoskoro. 

Zdroj: fuchsia.dev

Diskusia k článku:

Začať diskusiu