Foto Slovakia 2019: výstavy, prednášky aj zaujímavé rozhovory

Koncom októbra otvára svoje brány 8. ročník najväčšieho fotografického podujatia na Slovensku. Fanúšikovia fotografovania sa môžu tak ako každý rok tešiť na bohatý sprievodný program.

Aj tento rok sa Foto Slovakia 2019 bude konať v priestoroch historickej Starej tržnice na nám. SNP v Bratislave. Akcia sa uskutoční 27. októbra od 9:00 do 18:00 hodiny. Vstupné je 5 eur. 

Program bude rozdelený do dvoch blokov. Hlavný bude prebiehať na veľkom pódiu, ďalšie prednášky a ukážky budú v otvorenom ateliéri Fomei, a doplnkový program nájdete na poschodí Starej tržnice. 

S lektormi značky Sony a Olympus si budete môcť vyskúšať nové fotoaparáty a objektívy a pritom sa aj niečo naučiť. V priestoroch tržnice budú prebiehať workshopy portrétnej fotografie, aktu a street fotografie. 

Na poschodí si návštevníci budú môcť pozrieť výstavy fotografií Martina Ričányho - 365 tvárí Piešťan,  Richarda Petrecha a Pavla Nováka - "Slovensko pod hviezdami" a Kataríny Liškovej, ktorá predstaví 3 svoje posledné projekty z 3 kontinentov na "A" - Amerika, Afrika a Ázia. 

V hlavnom programovom bloku sa predstavia známi slovenskí fotografi a odborníci na fotografiu ako Ivan Čaniga (MQEP), Ján Štovka (MQEP), Vlado Bača, Ľubo Stacho aj český fotograf Adolf Zika. Zaujímavé rozprávanie spojené s premietaním pripravila skúsená cestovateľka, sprievodkyňa a fotografka Katarína Lišková (BUBO).

V druhom bloku prednášok sa predstavia fotografi Tomáš Machara, Erik Tomašák, šéfredaktor ePhoto.sk Karol Srnec a iní. Táto časť bude venovaná praktickému využitiu fototechniky. Okrem toho bude prezentovaný nový revolučný spôsob nastavovania fotografických monitorov Eizo pre fotografické editory.

Počas celého podujatia bude k dispozícii otvorený ateliér zariadený zábleskovými aj trvalými svetlami Fomei. Nebudú chýbať modelky v historických kostýmoch zo štúdia Elijana a skupiny Fringia.

Na podujatí nájdete stánky výrobcov techniky a firiem ponúkajúcich služby v oblasti fotografie - značky Nikon, Canon, Fujifilm, Sony, Eizo, Fomei, Peak Design a ďalšie. 

Organizátorom podujatia je najväčší fotografický portál na Slovensku - ePhoto.sk. Viac informácií, vrátane kompletného programu, nájdete na stránke www.fotoslovakia.sk. a na Facebooku.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu