Fitbit Charge 4 - vstavané GPS, podpora Spotify a česká lokalizácia

Ďalšia generácia fitnes náramku prináša známy dizajn, no množstvo nových funkcií vrátane českej lokalizácie a integrovaného GPS.

Predchodca Fitbit Charge 3 prišiel na trh v lete 2018 a podľa slov výrobcu je jeho najpredávanejším fitnes náramkom. Tohtoročná novinka Charge 4 prináša okrem známych funkcií, senzorov a vodeodolnej konštrukcie aj zabudované GPS, aplikáciu pre ovládanie Spotify, a náramok sa naučil po česky. 

Fitbit Charge 4 je prvým zariadením značky Fitbit s kompletnou českou loklaizáciou. O slovenčine sa výrobca nezmienil, no čeština zrejme nebude pre Slovákov problémom. Ďalšie zariadenia sa českej lokalizácie dočkajú v pripravovaných aktualizáciách. Mobilná aplikácia sa dočká češtiny v priebehu apríla. 

Základné parametre:
Hliníkové telo, dotykový OLED displej, vymeniteľný remienok, výdrž na batériu až 7 dní, doba nabíjania 2 hodiny, Bluetooth 4.0, GPS, ovládanie Spotify, NFC na bezkontaktné platby, 3-osý akcelerometer, vibračný motorček, snímač tepu srdca, monitorovanie spánku, SpO2 sensor, zvýšená odolnosť voči vode, kompatibilita s Androidom a iOS.

Náramok je určený na celodenné nosenie. Monitoruje fyzickú aktivitu, srdcový tep, spánok, zobrazuje doručené notifikácie zo spárovaného smartfónu a vďaka SpO2 senzoru sleduje okysličenie krvi, ktoré zobrazí na prehľadnom grafe. Úroveň kyslíka v krvi môže napríklad naznačovať rôzne dýchacie problémy v priebehu spánku. 

Funkcia Active Zone Minutes poonúka personalizované informácie o fyzickej a srdcovej aktivitě na základe tepovej frekvencie a veku. Náramok automaticky pri behu spustí GPS a počas pauzy sledovanie aktivity pozastaví. Môžete sledovať tempo a vzdialenosť v reálnom čase. 

Okrem 20 režimov pre cvičenie tu nájdete sedem nových, ktoré využívajú GPS. Patrí sem kanoistika, lyžovanie, snowboarding či jazda na kajaku. Po dokončení aktivity sa údaje synchronizujú a mobilnou aplikáciou, v ktorej nájdete mapu intenzity cvičení. Tu môžete vidieť intenzitu cvičenia na základe tepu priamo v zaznamenanej trase. 

Novinkou je ovládanie Spotify priamo cez náramok Charge 4. Nechýba spustenie, prerušenie, preskočenie a zamiešanie skladieb. Štandardom sa už stalo Fitbit pay, teda bezkontaktné platenie náramkom. Na Slovensku tento sôsob podporuje 365.bank, mBank, Poštová banka a Slovenská sporiteľňa. 

Batéria ponúkne pri bežnom využívaní približne 7-dňovú výdrž na jedno nabitie. Používatelia, ktorí chcú využiť svoje zariadenie na maximum, môžu vyskúšať platenú službu Fitbit Premium, ktorá ponúka trénerov a poradenstvo s odborníkmi, ktorým nechýbajú lekárske znalosti. Službu môžete skúšať bezplatne až 90 dní. 

Predaj Fitbit Charge 4 vo farbe Black a Rosewood odštartuje 15. apríla, odporúčaná cena je stanovená na 149,95 eur. Fitbit Charge 4 Special Edition bude dostupný vo farebnom prevedení Granite Reflective/Black s textilným a klasickým remienkom v balení za cenu 169,95 eur.

Dokúpiť si môžete vymeniteľné silikonové, textilné a kožené remienky v rôznych farbách. Cena začína na sume 29,95 eur. 

Zdroj: fitbit.com

Diskusia k článku:

2XT3SUCS18.05.2020 - 10:25 Trvalý odkaz

3-osí akcelerometer? čo na to Ludevít...?

Celá diskusia 2 príspevky