FIFA 23 si správne tipla víťaza majstrovstiev sveta v Katare

EA pred začiatkom majstrovstiev spustilo simuláciu vo FIFA 23, ktorá prognózovala víťazstvo Argentíny, čo sa napokon ukázalo ako realita. Aj keď finálový zápas bol iný.

EA Sports má vo zvyku pred každým významným športovým podujatím tipovať víťaza za pomoci simulácie vo svojich hrách. Výnimkou nie je ani séria FIFA, ktorá si tento rok správne tipla víťaza majstrovstiev sveta v Katare. Vydavateľ spustil simuláciu šampionátu vo FIFA 23 ešte pred jeho štartom. Virtuálnym víťazom sa vtedy stala Argentína, čo sa tento víkend potvrdilo. 

Aj keď s menším rozdielom. Simulácia vtedy predpovedala finálový zápas Argentíny s Brazíliou. V skutočnosti sa však hviezdny Lionel Messi so svojim tímom postavil vo finále proti Francúzsku. To podľa FIFA 23 skončilo tretie, teda na mieste, ktoré v skutočnosti patrí Chorvátsku. Simulácia spolu s víťazom turnaja ukázala aj to, že najlepším strelcom sa stane Messi s počtom osem gólov. 

V skutočnosti však Messi skóroval sedemkrát a post najlepšieho strelca získal Kylian Mbappe. FIFA 23 však trafila víťaza, ktorým sa stala Argentína. V tomto smere sa virtuálnemu simulátoru futbalu darí pomerne slušne a séria od EA Sports správne prognózovala aj víťaza posledných troch majstrovstiev sveta. 

Zdroj: twitter.com/EASPORTSFIFA


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu