Evolveo EasyPhone XG

Tlačidlový 2,4-palcový telefón pre seniorov s bezpečnostnými funkciami, GPS lokalizáciou, senzorom pádu, SOS tlačidlom, LED svietidlom a 1000 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 120 x 58 x 14 mm

hmotnosť: 93 gramov

displej: 2,4'' (61 mm), IPS, 240 x 320 b.

zadný fotoaparát: 3 Mpix, LED blesk

pamäť: ??? GB + microSD

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth, Wi-Fi, pravdepodobne USB-C

ostatné: GPS, FM rádio, informačná dióda, audio jack, SOS tlačidlo, senzor pádu, LED svietidlo

dual SIM: nie

batéria: 1000 mAh, používateľsky vymeniteľná

Neobsahuje/nepodporuje: 3G, LTE, NFC, Wi-Fi, čítačku odtlačkov, IrDA (infraport), zvýšenú odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 54 eur, v predaji

Evolveo EasyPhone XG je výbornou voľbou pre staršieho používateľa. Je kompaktný, ľahký, s veľkými oddelenými tlačidlami a nechýbajú mu bezpečnostné funkcie ako SOS tlačidlo, detektor pádu a odosielanie núdzových SMS správ s lokalizáciou. 

Umožňuje SOS volanie s automatickou SMS správou a pokročilou lokalizáciou polohy v troch úrovniach, kedy sa využíva GPS, Wi-Fi a mobilná GSM sieť. Pokiaľ GPS signál nefunguje spoľahlivo v budovách, telefón dokáže určiť presnú polohu pomocou Wi-Fi. Pokiaľ sú v dosahu telefónu dostupné aspoň dve Wi-Fi siete, telefón je schopný určiť presnú polohu aj v budove. Zvyšuje sa tak výrazne úspešnosť nájdenia seniora v prípade núdze.

EasyPhone XG je vybavený SOS tlačidlom, po ktorého stlačení telefón začne automaticky vytáčať vopred navolené čísla a odošle na nich núdzovú správu vrátane informácie o polohe. Je možné zvoliť až päť telefónnych čísel, na ktoré bude volané a poslaná SMS. 

Medzi ďalšie bezpečnostné funkcie tlačidlového telefónu pre seniorov je senzor pádu, ktorý dokáže vyhodnotiť, že došlo k pádu, a automaticky začne vytáčať predvolená čísla a zasielať SMS správy. Pokiaľ ide o planý poplach, je možné funkciu jednoducho deaktivovať.

Evolveo EasyPhone XG dostal nabíjací stojan, farebný 2,4'' displej, 3 Mpix fotoaparát s LED bleskom a možnosťou priameho odosielania fotografií v podobe MMS či vytváranie fotokontaktov. FM rádio s integrovanou anténou môžete počúvať aj bez pripojených slúchadiel. 

Tlačidlový telefón pre seniorov Evolveo EasyPhone XG je dostupný v troch farebných variantoch čierna, červená, alebo modrá, za odporúčanú cenu 54 eur. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu