Elon Musk vraj vyvíja svoju umelú inteligenciu, aj keď svet vyzval na zastavenie vývoja AI

Len nedávno sa objavila výzva na zastavenie vývoja AI, ktorú v otvorenom liste podpísali experti v tejto oblasti na čele s Elonom Muskom. Ten však aktuálne pôsobí trochu ako farizej, pretože vraj vyvíja svoje vlastné riešenie.

Len nedávno svet informačných technológií obletela výzva, v ktorej Elon Musk a ďalší experti apelujú na pozastavenie vývoja umelej inteligencie. Argumentovali tým, že pokrok v tejto oblasti môže byť nebezpečný a ľudstvo na podobné riziká ešte nie je pripravené. Aktuálne však Elon Musk pôsobí skôr ako farizej. 

Podľa viacerých správ totiž vraj aktívne vyvíja svoju vlastnú umelú inteligenciu. Údajne preto nakúpil množstvo výkonných procesorov a zamestnal viacerých odborníkov na AI. Muskov cieľ je podľa neoverených informácií vytvoriť konkurenciu pre ChatGPT, ktorý je aktuálne kráľom na poli umelej inteligencie. 

Vývoj AI v Muskovej réžii mala podnietiť najnovšia verzia GPT-4, ktorej by sa šéf Tesly chcel minimálne vyrovnať. V akom smere hodlá použiť svoju AI však zatiaľ nie je známe. Najbližšie týždne by tak do celej veci mohli priniesť viac svetla. V prípade aktualizácie vás budeme informovať. 

Zdroj: businessinsider.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu