Elden Ring - hru roka 2022 si už môžete zahrať v češtine

Populárny Elden Ring vyšiel oficiálne bez podpory českého jazyka, čo sa rozhodli napraviť fanúšikovia. Preložili vyše tisíc normostrán textu a ich prácu si môžete stiahnuť bezplatne.

Ak ste koncom roka sledovali vyhlásenie najlepších hier viete, že podujatie ovládol Elden Ring (recenzia). Viac sme sa téme venovali v článku The Game Awards 2022: poznáme najlepšie hry tohto roka. Novinka od štúdia From Software zaujala vo viacerých kategóriách a niet divu, že si získala srdcia mnohých hráčov. 

Teraz, takmer rok od vydania, si Elden Ring môžete konečne zahrať v češtine, čo rozhodne poteší hráčov, ktorým robí angličtina problémy. České titulky sú výsledkom práce fanúšika s prezývkou Farflame. Ten je na poli prekladov celkom známy a na svojom konte má viacero lokalizácií. 

Samotný Elden Ring síce neobsahuje enormné množstvo dialógov, ale zato v ňom môžete nájsť pomerne veľa textov. Čeština si teda vyžadovala preklad vyše tisíc normostrán anglického textu. Po nainštalovaní vám hra bude fungovať iba v offline režime, pretože online nepovolí anticheat ochrana. 

Texty sú zatiaľ k dispozícii iba pre mužskú hernú postavu, ale autor češtiny sľubuje, že ženskú verziu pripraví neskôr. Čeština do Elden Ringu je k dispozícii na PC verziu hry a dá sa stiahnuť bezplatne na tomto odkaze. Ak sa vám práca autora páči, môžete ho podporiť ľubovoľným finančným príspevkom

Zdroj: farflame.cz


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu