Apple vraj testuje vlastné okuliare pre rozšírenú realitu

Informácie o nich sa mali objaviť v kóde pripravovaného iOS 13, kde sa našla aj aplikácia STARTester. Pomocou nej sa dajú testovať dva režimy rozhrania, ktoré by malo patriť okuliarom. V súvislosti s nimi sa spomína aj nový rOS.

Už niekoľko rokov sa hovorí, že vlastný produkt rozšírenej reality vyvíjajú aj v Cupertine. Má ísť o okuliare, zatiaľ známe ako Apple Glasses. Informácie o nich sa mali objaviť v kóde pripravovaného iOS 13. Jeho vydanie sa očakáva tento mesiac. Téme novej verzie operačného systému sme sa viac venovali v článku Apple vydal verejnú betu iOS 13. Vyskúšať si ju môžete aj vy.

Apple Glasses majú niesť kódové označenie T288 a v kóde systému sú vraj spomínané ako Garta. Názov odkazuje na aplikáciu STARTester, ktorá má po spustení zobraziť používateľské rozhranie. Testovanie je možné v režime worn a held. V systéme sa ďalej našiel poznámkový blok, ktorý popisuje konkrétny výrobok, podporujúci AR (rozšírenú realitu) a stereo zvuk. 

Zatiaľ nie je jasné, či údajne pripravovaná novinka, ktorou majú byť AR okuliare budú vyžadovať použitie s iPhonom alebo pôjde o samostatne fungujúci produkt, ktorý smartfón len doplní. Hovorí sa, že Apple Glasses využijú úplne nový operačný systém rOS a nedávno navrhnutý 5 nm čip z dielne výrobcu. 

Mal by byť výkonnejší a spotrebovať menej energie ako 7 nm varianty. Apple sa k potenciálne pripravovaným okuliarom zatiaľ nevyjadril. Situáciu môže zmeniť Apple special event, kde okrem iného máme potvrdené, že 10. septembra spoznáme nové iPhony. 

Zdroj: macrumors.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu