Apple sa má so svojim VR headsetom zamerať na hranie hier a virtuálny šport

Nový únik hovorí o tom, že predstavenie revolučného VR headsetu od Applu je už na spadnutie. Spomína tiež niekoľko špecifikácií, mastnú cenovku aj zameranie na hranie hier či virtuálny šport.

Správy o tom, že Apple pripravuje vlastný VR headset sa z času na čas objavujú už niekoľko rokov. Aktuálne by sme sa podľa nich mohli konečne dočkať oficiálneho predstavenia, ktoré vraj prebehne na tohtoročnej konferencii WWDC 2023 (5. - 9. júna). Neoficiálne informácie dopĺňa známy insider Mark Gurman, ktorý tvrdí, že Apple pripravuje zariadenie pre najnáročnejších používateľov. 

Máme sa dočkať bezkonkurenčného rozlíšenia a špičkových špecifikácií po stránke výkonu aj zobrazovacích technológií. Cieľom VR headsetu od Applu má byť hranie hier, ale aj virtuálny šport. V tomto smere vraj pôjde o rôzne fitness aktivity. Samozrejmosťou tak má byť podpora platformy Apple Fitness+, ktorá používateľom umožní trénovať v domácom prostredí. 

Už na štarte VR headsetu má byť zákazníkom sprístupnených niekoľko miliónov aplikácií v upravenom 3D rozhraní. Neoficiálne správy spomínajú tiež operačný systém xrOS pripomínajúci UI v iPhonoch aj mastnú cenovku na úrovni 3-tisíc dolárov. 

Zdroj: bloomberg.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu