Apple iPhone 12 (2020) by mohol dostať 3D ToF senzor

Nasadenie senzorov by novým Apple smartfónom mohlo teoreticky umožniť konštruovať 3D obrazy. Senzory, ktoré sa má výrobca chystať implementovať, dokážu údajne merať vzdialenosť až do 4,5 metra a získať informácie o presnej vzdialenosti či polohe cieľa.

Predstavenie nových smartfónov často sprevádzajú rôzne úniky a nepotvrdené informácie. Výnimkou nie sú ani iPhony. Nepreberajú sa len tohtoročné pripravované novinky, od ktorých sa očakáva, že dostanú trojitý fotoaparát, ale už sa špekuluje aj o iPhonoch roku 2020.

Aktuálne sa hovorí, že by mohli dostať 3D ToF senzory. Princíp tejto technológie je podobný ako v prípade Face ID. Komponenty a výsledná implementácia sú však odlišné. Senzor prijíma svetlo, aby získal informácie o vzdialenosti a presnej polohe cieľa. Tento proces by teoreticky dokázal konštruovať 3D obrazy. 

Špekuluje sa, že Apple pridá 3D ToF senzor na zadnú stenu iPhonov, aby vylepšil funkcionalitu rozšírenej reality. Pokračujúcu prácu výrobcu v tomto smere, minimálne na softvérovej úrovni, potvrdila aktualizácia ARKitu 2 v iOS 12, ktorý v iOS 13 vystrieda ARKit 3. Okrem toho by sa s 3D ToF senzorom mohli zlepšiť aj efekty založené na hĺbke fotografií, napríklad bokeh - rozostrenie pozadia. 

Senzor, ktorý sa Apple údajne chystá do iPhonov integrovať, má byť schopný merať vzdialenosť až do 4,5 metra, čo je viac, než dokážu aktuálne varianty v androidoch. Na potvrdenie informácií si budeme musieť ešte dlhší čas počkať. 

Zdroj: gizchina.com

 


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne22.07.2019 - 10:33 Trvalý odkaz

2020 iPhone ma toho dostat naozaj dost. Ocakavam ze XI rada bude mat slabsie predaje.

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn23.07.2019 - 21:29 Trvalý odkaz

Pamatam si ako pri predstaveni iPhone X Tim Cook prehlasil na keynote, ze tento telefon urci vyvoj mobilneho sveta na 10 rokov. No namiesto Face ID su citacky v displeji a namiesto notchu su tu vysuvacie kamery 😂 Ale v jednom mal pravdu Iphone X nastavil cenotvorbu vlajkovych lodi inych znaciek 😖

Celá diskusia 2 príspevky