Apple iPhone 11 vás upozorní na neoriginálny displej

Hlásenie sa objaví vtedy, ak servis siahne po neoriginálnych dieloch. Uvidíte ho na uzamknutej obrazovke, kde zostane štyri dni. Následne sa presunie do sekcie informácie o telefóne. Hlásenie oceníte napríklad pri kúpe telefónu z druhej ruky.

Nová verzia operačného systému iOS 13 prináša viacero noviniek. Jednou z nich je upozornenie, ktoré sa objaví po výmene displeja vtedy, ak pôjde o neoriginálnu náhradu. 

V oficiálnom vyhlásení Applu sa v tomto prípade spomínajú iba modely rodiny iPhonu 11. Tým sa na uzamknutej obrazovke objaví hláška, že váš panel nie je originálny alebo oprava nebola vykonaná certifikovaným technikom spoločnosti Apple. 

Správa zostane na uzamknutej obrazovke štyri dni. Následne sa presunie do nastavení na ďalších 15 dní. Po ich uplynutí prejde do všeobecných nastavení a informácií o telefóne, kde zostane navždy alebo teoreticky do momentu, kedy displej nevymeníte za originálny panel. Hlásenie už nebude možné vymazať. Oceníte ho predovšetkým v prípade, že kupujete iPhone z druhej ruky a chcete sa uistiť, že displej je originálny. 

Zatiaľ nie je jasné, či novinka príde aj na staršie iPhony. Do oznámenia boli zahrnuté iba iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max. Apple tak aktualizuje svoju servisnú politiku, ktorá je teraz oveľa liberálnejšia. V minulosti totiž nepripúšťala iné, ako certifikované opravy. 

Zdroj: Apple


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu