Android a iOS tip: Československé opevnenia

Jesenné výlety do prírody môžete spojiť so spoznávaním dostupných opevnení na území Českej Republiky, Slovenska a Podkarpatskej Rusi. Aplikácia slovenského vývojára sa neustále rozširuje o nové informácie a funkcionality.

Aplikácia je v obchode Google Play uvedená pod anglickým názvom Czechoslovakian Fortifications, v App Store softvér hladajte pod názvom Ceskoslovenske Opevnenia, bez diakritiky. 

Aplikácia pre iOS je viac graficky vydarená než pre Android a ponúka aj spodnú lištu s podrobnejším menu, čo na Androide chýba. No autor v popise uvádza, že ide o "živú" aplikáciu, ktorá sa vyvíja s každou novou verziou. 

Posledný update pre iOS priniesol optimalizáciu pre iPad, takže už nie je problém so zobrazovaním na veľkom displeji. Na mape vidíte miesta, kde sa nachádza niektoré zo zdokumentovaných opevnení, ľahkých aj ťažkých. Po kliknutí na vybraný bod sa dozviete podrobnejšie informácie. 

Aplikácia využíva na zobrazenie Google mapy, ťuknutím na konkrétne opevnenie môžete spustiť navigáciu. V časti Vedeli ste že? sa dozviete množstvo zaujímavostí spojených s tématikou opevnení. 

Na androide táto funkcia zatiaľ chýba a nenájdeme tu ani Video sekciu či položku More, kde sú pri iOS ďalšie funkcie aplikácie. Je tu len mapa s vyznačenými bodmi a krátkym popisom miesta. Veríme, že autor bude postupom času rozširovať androidovú verziu o nové funkcie. 

Aplikácia je bezplatne dostupná v obchodoch Google Play a App Store
 

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok