AKG N200nc - štuple s odhlučnením

Bezdrôtové slúchadlá od Samsungu dokážu odfiltrovať vonkajší hluk pomocou technológie Noise Cancelling a vydržia na jedno nabitie približne 12 hodín.

Tento typ bezdrôtových slúchadiel s pružným tylovým mostom má Samsung v ponuke už niekoľko rokov. Keď ich práve nepoužívate, môžete ich mať zavesené na krku, pričom dva tenké kábliky so štupľami na koncoch spojíte pomocou magnetu, takže vám nebudú na hrudi "lietať". 

Recenziu slúchadiel s rovnakým typom konštrukcie sme vám priniesli pred dvomi rokmi, hľadajte ju pod názvom Samsung U Flex (EO-BG950) - rozumné slúchadlá. Ešte aj dnes sa v niekoľkých obchodoch predávajú, kúpite ich za približne 45 eur. 

Slúchadlá AKG N200nc patria zvukom, technológiou Noise Cancelling i cenou do oveľa vyššej cenovej kategórie. Ide o prémiový produkt s aktívnym potlačením okolitých ruchov (ANC). 

Základné parametre:
Hmotnosť 76 gramov, Bluetooth 4.2, frekvenčný rozsah 10 Hz-20 kHz, impedancia 16 ohm, aktívne potlačenie okolitého hluku (ANC), USB-C konektor na nabíjanie, až 12 hodín prehrávania hudby, 10 hodín hovoru, vstavaný mikrofón.

Funkciu Active Noise Cancelling oceníte pri počúvaní hudby na ulici, v MHD, lietadle alebo hlučnej kancelárii, keď sa potrebuejte na svoju prácu sústrediť. 

Vysokej cenovke odpovedá aj produktové balenie a jeho obsah. Nájdete tu ďalšie tri veľkosti gumených nadstavcov, redukcia na dvojitý audio jack, kábel s dvomi 3,5 mm konektormi a nabíjací USB-C kábel. Bonusom je látkové ochranné puzdro a malá kefka na čistenie. 

Pokiaľ si zvolíte tú správnú veľkosť nadstavca do uší, nebudú vás tlačiť ani pri dlhšom používaní. Pevnému uchyteniu napomáha malý výbežok na konštrukcii štupľa.

Hudbu aj hovory zo spárovaného smartfónu ovládate tromi tlačidlami. Stredovým prijímate, rušíte hovor a pozastavíte prehrávanú hudbu. Tlačidlami so znamienkom plus a mínus pridávate a uberáte na hlasitosti. Dlhé podržanie plusového prepne na ďalšiu skladbu, mínusovým sa vrátite na predchádzajúci titul. 

Na druhom konci konštrukcie slúchadiel sa nachádza tlačidlo pre funckiu Ambient Aware, ktoré prepustí hluky okolia bez toho, aby ste museli vyberať štuple z uší. Posledné tlačidlo slúži na vypnutie a zapnutie zariadenia. 

Vadilo mi, že sa pri vypnutom prehrávaní hudby v slúchadlách ozýval dosť hlasný a nepríjemný šum. S podobným javom som sa pri drahom produkte s ANC nestrela. Keď v slúchadlách šumelo, tak len veľmi jemne až nebadateľne. 

Výhodou je dlhá výdrž batérie na jedno nabitie. Pri bežnom počúvaní by vám mali slúchadlá ponúknuť až 12 hodín prehrávania hudby. Nabitie z nuly do 100 % trvá dve hodiny.

Slúchadlá AKG N200nc sú vhodné na počúvanie hudby v kľude, teda nie pri behu alebo v posilňovni. Tylový most pri výraznejšom pohybe nedrží na svojom mieste a za krkom sa posúva. Výrobca nespomína ani odolnosť voči potu či ošplechnutiu vodou, čo je určite škoda. 

Odporúčaná cena je stanovená na 249 eur a predávajú sa iba v jednej farbe, v kombinácii čiernej a striebornej. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu