Na jeden záber: MyPhone Luna

Ďalší diel zo série krátkych videí patrí cenovo dostupnému dual SIM androidu s pekným 5,5’’ HD displejom a šesťjadrovým procesorom. Okrem nekompletnej slovenskej lokalizácie zamrzí, že druhý slot na SIM nezvláda dátové prenosy.

MyPhone Luna je šikovný smartfón poľského výrobcu, ktorý má dobré, no aj menej zvládnuté funkcie. Medzi výhody musíme zaradiť jednoznačne cenu (približne 170 eur) a veľký 5,5-palcový IPS displej s verným podaním farieb a ochranným sklíčkom Dragontrail. Menej už poteší nezvládnutá lokalizácia systému do slovečiny, neprehľadná aplikácia fotoaparátu či nekorektné fungovanie podsvietenia dotykových tlačidiel.

ikona

MyPhone Luna - poľsko-čínske dvojsimkové prekvapenieRecenzia dual SIM androidu strednej triedy s pekným 5,5'' HD displejom a dostatočnou výbavou. Problémom je však nekompletná lokalizácia systému. Pomôže aktualizácia.

Smartfón má hranatú, no tenkú konštrukciu s odnímateľným zadným krytom z matného materiálu, takže sa nemusíte obávať neustáleho leštenia odtlačkov. Pod krytom sú umiestnené sloty na dve SIM a pamäťovú kartu i vyberateľná 2 400 mAh batéria.

Vo vnútri pracuje šesťjadrový procesor MediaTek s taktom 1,5 GHz, 1 GB operačná pamäť RAM a 8 GB vnútorný priestor. Pre používateľa ostáva dostupných približne 5,51 GB. Operačný systém Android 4.4 KitKat je doplnený o aplikácie výrobcu. Tie sú v poľskom jazyku, zrejme ich nikdy nevyužijete a len zbytočne zaberajú miesto. Problém so zlým prekladom systému do slovenčiny by mala vyriešiť pripravovaná aktualizácia.

Fotografie a videá v HD rozlíšení zhotovíte osemmegapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, na autoportréty využijete prednú 2 Mpix kameru. Vo výbave nechýba nič podstatné, čo by sme od smartfónu strednej triedy čakali. Nájdeme tu podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0 i FM rádio.

Na jeden záber: MyPhone Luna

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu