iOS 8 beží už na vyše polovici aktivovaných zariadení

Nanovší iOS 8 je nainštalovaný na 56 % Apple zariadení. Vyplýva to z meraní spoločnosti k 10. novembru 2014, ktoré nájdeme na stránke developer.apple.com, určenej vývojárom aplikácií. Na 40 % zariadení ešte vždy beží predchádzajúca verzia 7.0 a ešte nižšiu platformu stále využíva 5 % používateľov.

Môžeme sa len domnievať, či je za týmto číslom neochota aktualizovať si svoj telefón alebo tablet na vyššiu verziu, alebo používanie starších zariadení, ktoré buď update na iOS 8 nedovoľujú alebo by už na nich bolo používanie hardvérovo náročnejšieho systému nekomfortné.

ikona

iOS 8: rýchlejší systém, fotoaparát, widgety a prepínač pre LTENová verzia iOS na iPhone 5S ponúka zrýchlenie väčšiny úkonov, lepšie zaostrovanie fotoaparátu či správu batérie a dlho očakávaný prepínač sietí štvrtej generácie už aj pre zákazníkov Orangeu. Widgety i HealthKit svoj priestor využijú až o niekoľko týždňov, klávesnica je skôr sklamaním.

graf: apple.com

Dôvodom, prečo niektorí svoj iPhone zatiaľ neaktualizovali, je aj nedostatok pamäte, ktorú pre novú platformu musíte mať vo svojom smartfóne pred inštaláciou. Problematické sú hlavne 16 GB verzie, ktoré na úspešný update vyžadujú takmer 6 GB voľného miesta.

Zdroj: developer.apple.com

Diskusia k článku:

Richard Hombauer 12.11.2014 - 12:44

Ani ja nie som ochotny pripajat telefon k PC, iOS 7 mi plne postacuje a v 16 GB verzii mozem o 5,5 GB volneho priestoru iba snivat. :)

Manobb12.11.2014 - 19:29 Trvalý odkaz

"iOS 8 beží už na vyše polovici aktivovaných zariadení" ...... "UŹ", či ešte "LEN" ? ....

2 portály a 2 uhly pohľadu. ;-)
... i keď ten druhý portál to porovnal aj medzigeneračne z časového hľadiska, t.j. porovnal rýchlosť prechodu na iOs 7 a porovnal to za rovnaké obdobie s prechodom na iOS 8. 8-čka prehráva, preto mi príde hodnovernejšie slovíčko "LEN" a nie "UŽ". ;-)

ondrakomous12.11.2014 - 22:14 Trvalý odkaz

cekam kdy vyjde update na iphone 3gs a furt nic.

Celá diskusia 3 príspevky