Už poznáme dátum, kedy príde Apple iPhone 6 a 6 Plus na Slovensko

Apple konečne zverejnil, v ktorých ďalších krajinách odštartuje oficiálny predaj najnovších modelov s logom nahrýznutého jablka. Do konca októbra bude k dispozícii celkom v 69 krajinách sveta, do konca roka sa počet zemí rozrastie na číslo 115.

Niekoľko krajín má už svoj ošiaľ za sebou, niektoré to ešte len čaká. Medzi nimi i Slovensko. Oficiálne sa u nás Apple iPhone 6 ani iPhone 6 Plus zatiaľ nepredávajú, kúpiť ich môžete len od špekulantov za predraženú cenu alebo si svoj vysnívaný smartfón doviezť z krajiny, kde je už nový iPhony dostupný.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6 PlusPrvý tabletofón Applu má rovnaký dizajn ako menší súrodenec iPhone 6, no väčší 5,5'' displej s Full HD rozlíšením, rovnako výkonný procesor, vylepšenú 8 Mpix iSight kameru s optickou stabilizáciou obrazu a nechýba ani NFC.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6Nový model prináša tenké telo, kovovú konštrukciu, väčší 4,7'' HD displej, výkonnejší procesor, vylepšený 8 Mpix fotoaprát, iOS 8, až 128 GB kapacitu, barometer a konečne i NFC.

Na ten správny dátum sme doteraz len čakali, no Apple sa konečne rozhýbal, a zverejnil presné termíny, kedy a v akej krajine predaj odštartuje. Len Apple vie, prečo to tak kúskuje.

- 17. októbra: Čína, India a Monako

- 23. októbra: Izrael

- 24. októbra: Česká republika, Francúzske Antily, Grónsko, Malta, Poľsko, Reunion a Južná Afrika

- 30. októbra: Bahrajn a Kuvajt

- 31. októbra: Albánsko, Bosna, Chorvátsko, Estónsko, Grécko, Guam, Maďarsko, Island, Kosovo, Litva, Lotyšsko, Macau, Macedónsko, Mexiko, Moldavsko, Čierna Hora, Srbsko, Južná Kórea, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Ukrajina a Thajsko

Pri pohľade na nový zoznam musíme skonštatovať, že Česi nás opäť predbehli. Horúcu novinku si tamojší zákazníci budú môcť kúpiť o týždeň skôr než u nás. Takže, pokiaľ nechcete čakať na posledný októbrový deň, môžete využiť príjemné jesenné počasie a urobiť si výlet k našim západným susedom.

Odporúčané ceny sme sa z tlačovej správy Applu nedozvedeli, ale pravdepodobne sa nezmenili. Za 16 GB verziu iPhonu 6 zrejme zaplatíte 699 €, 64 GB vás vyjde na 799 € a 128 GB bude stáť o sto eur viac, teda 899 €. Prvý tabletofón od Applu by mal v 16 GB variante stáť 799 €, 64 GB 899 € a za 128 GB variant zaplatíte 999 €.

O nový iPhone majú záujem aj naši operátori. Telekom ako jediný zatiaľ potvrdil, že chce do ponuky zaradiť obidva modely. Dá sa očakávať, že tak ako takmer každý rok, aj tento odštartuje predaj u slovenských operátorov v rovnaký deň ako oficiálny predaj, teda v piatok 31. októbra.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Nightmare 14.10.2014 - 02:12

Slovensko na chvoste ako inak :D

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne14.10.2014 - 11:03 Trvalý odkaz

Nemali v lete O2 nahodou nejaku kampan, ze iPhone6 bude dostupny u nich v rovnaky cas ako v ostatnych krajinach EU (Nemecko, Rakusko,...)?

huje®14.10.2014 - 15:14 Trvalý odkaz

Wayne, Kampaň? No neviem, či sa strohá tlačová správa dá označiť ako kampaň aj keď ju uverejnili niektoré médiá. Asi si to len zle pochopil :)

Štart predaja pre jednotlivé trhy neurčuje ani O2, ani iný operátor, ale samotní ovocinári z Cupertina.

Teda dohoda O2+Apple znamená akurát to, že v predajnej sieti O2 budú nové ajfóny v rovnaký deň, ako u ostatných dvoch slovenských operátorov. Vlani malo slovenské O2 mierny náskok, ale len vďaka tomu, že zopár kusov modelu 5C mali od nemeckého kyslíka, kde predaj štartoval tradične skôr. Tak už to chodí. Slovensko nie je minimálne z pohľadu predajných cieľov Apple, ale aj iných veľkých výrobcov, veru žiadne terno ;)

No ak by si sa zdráhal uveriť mojim slovám, nahliadni sem http://goo.gl/tyFyN0 - nájdeš tam oficiálny dokument slovenského O2.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne14.10.2014 - 15:27 Trvalý odkaz

Hujer dakujem za vysvetlenie, ano, myslel som tlacovu spravu.

Tu dramu okolo Tvojho prispevku ignorujem. Len aby si vedel.

huje®14.10.2014 - 15:31 Trvalý odkaz

Akú drámu?

Stačí priznať, že si mimo - neubudne z Teba, neboj. A pochopiť, že som Ti len uviedol fakty. Ale Ty tam vidíš drámu. Tak Ti treba chytrolíne.

Celá diskusia 7 príspevkov