Sony SmartBand Talk (SWR30)

Sony predstavilo ďalší náramok, ktorý dokáže sledovať kvalitu spánku, denné aktivity a zobrazovať základné notifikácie. Pridalo však 1,4" E Ink displej a schopnosť fungovať ako handsfree. (VIDEO)

Základné parametre:

OS: vlastný

chipset: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 24 x 10 mm (š x h),

hmotnosť: 24 gramov

displej: E-paper, čiernobiely, 128 x 296 b., uhlopriečka 1,4'' (36 mm),

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB,

hudba: hudba prehrávač hudby, reproduktor

ostatné: akcelerometer, výškomer, odolnosť voči vode a prachu (IP68), mikrofón, vibračný motorček

batéria: Li-pol batéria 70 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: okolo 149 eur / Q4 2014

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, pamäťové karty, fotoaparát,

Obsah balenia: neznámy

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Inteligentný náramok a monitor aktivít Sony SmartBand dostal mierne šikovnejšiu alternatívu z vlastnej stajne. Sony pridalo označenie "Talk", s ktorým prišiel reproduktor, mikrofón a hlavne zahnutý 1,4" E-paper (E Ink) displej.

Ten dokáže zobraziť len dve farby prostredníctvom matice 128 x 296 bodov, za to však spotrebováva energiu iba pri zmene stavu. Ak teda zobrazuje napríklad aktuálny čas, zabudovanú 70 mAh batériu zaťaží len raz za minútu.

Využívať SmartBand Talk len ako hodinky by ale bola škoda. Zariadenie totiž dokáže sledovať vašu aktivitu počas dňa, behu, počítať kroky či automaticky monitorovať dĺžku spánku. Údaje potom odošle na spárovaný smartfón s Androidom 4.4 KitKat cez Bluetooth 4.0. Tam ich prehľadne zobrazí aplikácia Lifelog, ktorá môže byť nainštalovaná aj na telefónoch iných značiek.

Náramok oproti svojim konkurentom ponúkne aj reproduktor a mikrofón, poslúži teda ako hlasité handsfree. Informácie o prichádzajúcom hovore zobrazí práve displej, smartfón teda bude môcť zostať po celý čas v taške. Potrebovať ho nebudete ani pre zobrazenie SMS správ a ďalších notifikácií. Na tie, podobne ako pri budení, upozorní vibráciami.

Vďaka certiikácii IP68 mu nevadí pot, dážď, tečúca voda ani ponorenie do hĺbky 1,5 m. Hoci displej nie je dotykový, dokáže rozpoznať gestá a poklepanie. Na jeho ovládanie využijete aj vypínač a reguláciu hlasitosti na pravom boku. O nastavenia sa postará aj špeciálna aplikácia v spárovanom smartfóne.

Sony tvrdí, že ho s pomocou štandardného microUSB konektora budete nabíjať každé tri dni, prípadne po hodine nepretržitého telefonovania. Za cenu okolo 149 eur by sa mal ešte tento rok dostať aj na náš trh.

Dostupný bude v dvoch veľkostiach - L pre 68 mm a S pre 52 mm široké zápästie (v strednej polohe nastaviteľného zapínania). SmartBand Talk bude dostupný v čiernej a bielej farbe, remienky však pôjdu jednoducho stiahnuť a vymeniť za ďalšie štyri farby - žltú, modrú, ružovú a červenú.

Na jeden záber: Sony Smartband Talk naživo

Za dopravu a ubytovanie počas výstavy IFA 2014 ďakuje redakcia Fony.sk spoločnosti Samsung.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu