Sony SmartWatch 3 (SWR50)

Tretia generácia inteligentných hodiniek od Sony dostala jemnejší displej a operačný systém Android Wear. Hodinky zostali vodotesné, majú 4 GB úložisko, 512 MB RAM a GPS, vyzerajú však viac športovo. (doplnené živé fotografie)

Základné parametre:

OS:Android Android Wear

chipset: ARM Cortex A7

procesor: štvorjadrový 1,2 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 51 x 36 x 10 mm,

hmotnosť: 38 gramov hodinky, 38 gramov náramok

displej: TFT LCD, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 320 x 320 b., uhlopriečka 1,6'' (41 mm),

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 4 GB + 512 MB RAM

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), NFC

hudba: hudba MP3 prehrávač, ostatné: gps GPS, akcelerometer, odolnosť voči vode a prachu (IP68), vibračný motorček

batéria: Li-pol batéria 420 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: okolo 230 eur / Q4 2014

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, pamäťové karty, fotoaparát,

Obsah balenia: hodinky, náramok, USB kábel, dokumenty

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Generačná obmena produktov Sony neminula ani nositeľné príslušenstvo a hodinky SmartWatch. Tie prichádzajú už vo svojom treťom vydaní. Oproti prvým dvom pokusom je tentoraz všetko inak. Výrobca opustil tradičný štvorcový dizajn i kruhové tlačidlo a pridal jemnejší displej, no zmenil sa hlavne operačný systém.

SmartWatch 3 bežia na Androide Wear. Ten by mal ponúknuť dostatok aplikácií tretích strán. Využívať budú môcť schopnosti štvorjadrového 1,2 GHz procesora ARM Cortex A7 a 512 MB RAM. Spolu s vašou hudbou sa budú deliť o 4 GB vnútorný priestor, ktorý bohužiaľ nebude možné rozšíriť microSD kartami.

Dotykový TFT LCD displej má pre Android Wear typické rozlíšenie 320 x 320 bodov a 1,6-palcovú uhlopriečku, no uchytenie remienka hodinky opticky "stavia na výšku", čo potvrdzujú i celkové rozmery 51 x 36 x 10 mm.

Spodná časť tela hodiniek je kovová. Po nabití cez (konečne) štandardný microUSB konektor krytý ochrannou záslepkou ich vložíte do silikónového remienka. Ten zdvojuje jediné ovládacie tlačidlo - vypínač na pravej strane. Veríme, že jeho chod bude dostatočne presný. Zvyšok pokynov spracuje dotykový displej a hlasové ovládanie.

SmartWatch 3 dokážu zobraziť notifikácie, informácie o počasí či pracovať s vyhľadávaním Google Search. Na to musia byť spárované s telefónom, na ktorom beží Android 4.3 a vyšší. Spojenie s ním nadviažu cez NFC a udržia prostredníctvom Bluetooth 4.0 s nízkou spotrebou.

Hoci nemajú samostatný slot pre SIM kartu, podľa niektorých zdrojov disponujú Wi-Fi modulom, ktorý časť úloh zvládne aj bez pripojenia k smartfónu. Bez neho využijete aj GPS, napríklad pre záznam trasy behu cez aplikáciu Lifelog. Hudbu budete musieť počúvať cez Bluetooth slúchadlá, na zmeškané udalosti a pripomienky upozornia aspoň vibráciami.

Batéria s kapacitou 420 mAh by mala vydržať dva dni prevádzky. Nabíjanie by nemalo trvať dlhšie než 60 minút.

Nezabudlo sa na akcelerometer, kompas, mikrofón či odolnosť proti vode a prachu s certifikáciou IP68. Tá sľubuje výdrž počas 30 minút v sladkej vode 1,5 m pod hladinou, podobne ako napríklad Xperia Z3 či Z3 Compact. Sony SmartWatch 3 sa na trh dostanú o niekoľko týždňov za cenu okolo 230 eur.

Telo prístroja bude dostupné len v jednej farbe, no pri náramkoch si budete môcť vybrať zo štyroch. Čierny a biely budú elegantnejšie (aj keď stále menej než u predchodcu) s klasickým zapínaním. To bude v prípade limetkového a ružového riešené mierne inak.

Živé fotografie

Za dopravu a ubytovanie počas výstavy IFA 2014 ďakuje redakcia Fony.sk spoločnosti Samsung.

Diskusia k článku:

Me_Gusta 05.09.2014 - 02:42

Jednoznačne najškaredšie hodinky ktoré som videl. Sorry Sony

Michal07.09.2014 - 05:14 Trvalý odkaz

že?!:D uplný fail teraz..a to sa fakt nehodi, lebo Sony je v prislušenstve velmi silne..ale toto..sice ked sa zamyslim tak si viem predstavit cielovu skupinu ..lebo su odolne a ľahke.takže ano pre športovcov k behu bicyklu ano..ale v porovnani s Moto 360 alebo tými asusami..je toto uplny grc

Chytrehodinky.sk30.12.2014 - 13:59 Trvalý odkaz

Presne tak, na športovanie sú trojky vynikajúce, ale dizajn hmmm.

paul30.12.2014 - 15:46 Trvalý odkaz

Ako sportovec by som si vôbec nekupil takéto hodinky ani fitnes naramky a podobne wearbles hovadiny, nevidim v tom žiadny zmysel a hlavne ked väčšinou pri mojom sporte ani nemam mobil zo sebou, povedal by som skôr ze takéto veci si kupuju "pseudosportovci" ktory si idu raz za týždeň zabehat

Juraj31.12.2014 - 15:51 Trvalý odkaz

Uz sa tesim na hodinky Microsoft Band.

Celá diskusia 5 príspevkov