LG G Pad 8.0

Kompaktný tablet s 8'' HD displejom, štvorjadrovým procesorom, OS Android 4.4 KitKat, 5 Mpix fotoaparátom a 4 200 mAh batériou.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.4 KitKat + LG UI

chipset: Qualcomm Snapdragon 400

procesor: štvorjadrový 1,2 GHz

grafický procesor: Adreno 305

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 211 x 124 x 10 mm,

hmotnosť: 342 gramov

displej: True IPS HD, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 800 x 1 280 b., uhlopriečka 8'' (203 mm)

fotoaparát: fotoaparát 5 Mpix, autofókus, nahrávanie videí

predná kamera: 1,3 Mpix

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 16 GB ROM + microSD karta (do 64 GB),

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), DLNA,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps pravdepodobne GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 4 200 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / júl 2014

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, LED blesk, HDMI, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

LG uviedlo na trh trojicu tabletov radu G Pad. Všetky tri spája štvorjadrový procesor, IPS displej s rozlíšením 1 280 x 800 bodov, 1 GB operačná pamäť RAM a dva väčšie modely majú spoločný 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 64 GB. Sedempalcový tablet dostal len polovičnú, 8 GB kapacitu. Operačný systém Android beží v najnovšej verzii 4.4 KitKat a je doplnený o používateľské prostredie LG UI, v ktorom nechýbajú najnovšie softvérové vychytávky.

LG G Pad 8.0 má, ako už z názvu vyplýva, osempalcovú uhlopriečku, HD rozlíšenie (1 280 x 800 b.) a kompaktné rozmery sprevádza i prijateľná hmotnosť 342 gramov. Fotografie a videá zhotovíte 5-megapixelovým fotoaparátom bez prisvetľovacej diódy, automatické zaostrovanie by chýbať nemalo. Nechýba ani predná kamera s rozlíšením 1,3 Mpix. Medzi špecifikáciami výrobca uvádza podporu Wi-Fi, Bluetooth, 3,5 mm jack a 4 200 mAh batériu. Informácie o prítomnosti GPS sa rozchádzajú.

Medzi softvérovými vychytávkami nebude chýbať funkci Knock Code, ktorá umožňuje odomknúť telefón poklepaním vopred nadefinovanou kombináciou. Poklepaním do jedného zo štyroch kvadrantov displeja odomknete telefón oveľa rýchlejšie než napríklad zadávaním hesla. Po troch nesprávne zadaných kódoch si telefón vypýta odomknutie pomocou PIN-u. Knock Code je možné vyťukať na ľubovoľnom mieste displeja a celkovo sa dá navoliť až 80-tisíc rôznych kombinácií.

Vďaka aplikácii QPair sa každý hovor a každá správa prijatá na smartfóne objaví aj na tablete. Požívatelia potom prostredníctvom tabletu môžu jednoducho zasielať odpovede. QPair tiež umožňuje ľahko pripojiť akýkoľvek G Pad k smartfónom a tabletom od iných výrobcov (odporúča sa operačný systém Jelly Bean a vyšší). Poznámky napísané v aplikácii QMemo na modeli G Pad možno pohodlne ukladať na smartfón a zasielať ich ostatným, z ktoréhokoľvek zariadenia.

Tak ako ostatné modely, aj LG G Pad 8.0 príde na trh v niekoľkých pestrých farbách: bielej, čiernej, oranžovej a modrej. Cena bude upresnená pri štarte predaja, ten sa na vybraných trhoch očakáva už na budúci mesiac.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu