LG Prada II (LG KF900)

PRVÝ KONTAKT s high-mid-endom Nový LG Prada s dotykovým displejom, QWERTY klávesnicou, 5 Mpix fotoaparátom, podporou HSDPA a Wi-Fi.

Základné parametre:

konštrukcia: vysúvacia, s dotykovým displejom a QWERTZ klávesnicou,

OS: vlastný,

procesor: ???,

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA

rozmery: 104 x 54 x 16 mm,

šírka otvoreného prístroja: ???

hmotnosť: 130 gramov (zistená: ???)

displej: aktívny, dotykový (multitouch), 262 144 farieb, 240 x 400 b., uhlopriečka 76 mm (3"),

fotoaparát: 5 Mpix (2560 x 1920 b.), LED blesk, autofókus, záznam videí (720 x 480 b.),

VGA kamera pre videohovory,

pamäť: 60 MB + microSD (do 16 GB), 1 000 kontaktov,

správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1 + EDR, kábel (zrejme LG konektor), mass storage (online), Wi-Fi 802.11 b/g,

hudba: MP3/AAC prehrávač, FM rádio (s RDS), A2DP,

ostatné 1: Java, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, internetový prehliadač, videohovor,

ostatné 2: prehliadač dokumentov, muvee studio, akcelerometer, DivX, TV-out,

batéria: 950 mAh,

výdrž: ???

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, xenónový blesk, aktívny kryt objektívu, HSUPA, 3,5 mm jack (ani adaptér v balení), rozpoznávanie hudby, GPS, blogovanie.

Softvérová verzia testovaného telefónu:

finálna

Obsah balenia:

mobil, nabíjačka, puzdro, USB kábel, stereo handsfree, potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Na tlačovej konferencii v Prahe sme sa mali možnosť priameho kontaktu s dvojicou veľmi zaujímavých produktov LG Prada. Hodinky Prada Link vyzerajú naozaj luxusne, nový telefón LG Prada zase dostal do vienka praktický doplnok - QWERTY klávesnicu.

LG KF900 si oproti predchodcovi zachovalo rovnaký dizajn, rozdiel v rozmeroch je minimálny. Displej zostal taktiež zachovaný. Zmeny sa okrem už spomínanej QWERTY klávesnice dotkli multimadiálnych funkcií. Maximálne rozlíšenie fotoaparátu sa posunulo na 5 Mpix. Vylepšenia sa dočkali aj dátové funkcie. Kým Prada nepodporovala siete tretej generácie, v nástupcovi sa dočkáme aj nadstavby HSDPA, mnohých určite poteší prítomnosť Wi-Fi.

Nový LG Prada pôsobí rovnako luxusne ako predchádzajúca verzia. Dúfal som, že výrobca sa bude snažiť použiť matné materiály, ale opäť ostalo pri lesklých plastoch zachytávajúcich odtlačky prstov. V balení sa nachádza aj puzdro, z ktorého telefón (pre lepšie vytiahnutie) mierne vytŕča. Spracovanie prístroja je dobré, otváracia konštrukcia kvalitou milo prekvapila. Vysunutím tvrdej, ale pohodlnej klávesnice sa obraz na displeji otočí a nastane aj zmena domácej obrazovky.

Displej je kapacitný, nereaguje teda na tlak, ale na dotyk bruškom prsta. Domáca obrazovka je nová. Pohybom prsta do strany sa otočí virtuálny hranol s podstavou trojuholníka. Na jednej z troch strán je hlavná domáca obrazovka, na druhej hodiny (widgets?), na tretej vami zvolené aplikácie. Vybrať si môžete z akejkoľvek v menu. Vysunutím klávesnice sa domáca obrazovka zmení na jednoduchú, len so zvolenými aplikáciami.

Displej sa veľmi nezmenil, ponuka funkcií tiež nie. Všetky funkcie, ktoré som za tých pár minút mohol vyskúšať, nájdete v galérii fotografií. vyhľadávanie kontaktov funguje aj podľa mena, aj priezviska. Kalendár v mesačnom náhľade zobrazuje aj zoznam udalostí v označenom dni. Kalkulačka je perfektná, ale opäť neponúka pamäťové funkcie. V rámci internetového prehliadača nájdete aj RSS čítačku. Dokumenty si môžete prezrieť vďaka Picsel vieweru.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Najväčšou zmenou štýlového telefónu, ktorý nám predstavila Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová, je klávesnica. Väčšina novinárov ju hodnotila pozitívne, ja som mal trocha iný názor. Klávesnica je podľa môjho názoru tvrdšia než som si predstavoval. QWERTZ rozloženie tlačidiel, ich veľkosť aj možnosti považujem za vydarené.

Novinka: náramkové hodinky Prada Link

Výhody:

- QWERTZ klávesnica,

- vylepšené menu, domáca obrazovka

Nevýhody:

- chýba 3,5 mm jack,

- väčšia hmotnosť a hrúbka.

Orientačná cena: 550 € (16 569,30 Sk)

Záver

Novému LG Prada (alebo tiež Lg Prada 2, LG KF900) nemám veľmi čo vyčítať. Cieľová skupina je jasná, a v tejto elegantné zariadenie s jednoduchým ovládaním a QWERTY (resp. QWERTZ) klávesnicou jednoducho nenájdeme. Podobným pokusom bol Samsung F700, ktorý sa však u nás nikdy nepredával. Nový LG Prada má šancu uspieť. Nič podstatné mu nechýba a klávesnica je len k dobru. Samozrejme, za logo Prada si musíte adekvátne priplatiť.

Produktová stránka: LG Prada (KF900)

Odporúčaná sekcia v diskusnom fóre: LG

Diskusia k článku:

anonymous13.10.2008 - 16:59 Trvalý odkaz

misob: paráda, LG je proste No.1

anonymous14.10.2008 - 09:00 Trvalý odkaz

hrivos: imidzofka s klavesnicou,wifi a fotakom....co viac dodat?....za taku cenu radsej HTC Touch Pro

anonymous03.11.2008 - 14:44 Trvalý odkaz

sisa: Ja mam pradu uz vyse roka a vela mojich znamych ju tiez malo, ale pravda je, ze krasny dizajn, ale inak nic moc, bateria nevydrzi, displej poslucha len ked chce...

anonymous10.11.2008 - 20:26 Trvalý odkaz

tunerr112: Nova prada bude podla mna skvela , a k tym debatam o znackach , je nikdy nevravim ze aka znacka je najlepsia lebo ide o to ze kazdej znacke sa moze najlepse vydarit iny model mobilu.
Skratka tohto roku som mal uz 8mobilov v znackach samsung U900 soul , Samsung J700 , SE W580i , Nokia E51 , Nokia N95 , ASUS P525 , LG KU250 ale to bolo vsetko v inom poradi :D.
Teraz mam LG KC 550 a som velmi spokojny a myslim ze pre ludi co sa o mobili dost zaujimaju je LG rovnako silna znacka ako Nokia , Sony ericsson ci samsung.

Celá diskusia 23 príspevkov