LG RENOIR (LG KC910)

PRVÝ KONTAKT s high-endom 3G mobil s veľkou dotykovou obrazovkou, 8 Mpix fotoaparátom, GPS, HSDPA a Wi-Fi.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická s dotykovým displejom,

OS: vlastný,

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA

rozmery: 108 x 56 x 14 mm,

hmotnosť: 114 gramov (zistená: 111 gramov),

displej: aktívny, dotykový, 262 144 farieb, 240 x 400 bodov, 40 x 66 mm, uhlopriečka 76 mm (3''),

fotoaparát: 8 Mpix CMOS (3264 × 2448 b.), xenónový blesk, autofókus, manuálne zaostrovanie, aktívny kryt objektívu, záznam videí (VGA 30 fps, QVGA 15 fps),

pamäť: 70 MB + microSD(HC) do 8 GB, 1 000 kontaktov, 1 000 SMS,

správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0 + EDR, kábel (LG konektor), mass storage (online), Wi-Fi,

hudba: MP3/AAC/WMA prehrávač, 3,5 mm adaptér v balení, FM rádio s RDS, A2DP, Dolby mobile,

ostatné 1: Java, minimalizácia aplikácií - multitasking, internetový prehliadač, videohovor, prehliadač dokumentov, GPS,

ostatné 2: podpora Xvid a DivX, TV-out, prehliadač dokumentov, akcelerometer, blogovanie, YouTube,

batéria: 1000 mAh, LI-Ion,

výdrž: do 3,5 hod. hovoru / 320 hod. pohotovosti,

SAR: 0,59 W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, IrDA, HSUPA,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

finálna,

Obsah balenia:

telefón, nabíjačka, slúchadlá, 3,5 mm adaptér, stylus v púzdre, ochranná fólia, dátový kábel, CD, potrebné dokumenty

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Ak milujete svoj iPhone a nedáte naň dopustiť, alebo ste slepo zamilovaný do loga nahryznutého jabĺčka, táto recenzia je pre vás zbytočná. Pre ostatných, ktorí majú oči otvorené dokorán a nie sú orientovaní jednostranne na značku svojho prvého mobilného telefónu, je venovaných nasledujúcich pár riadkov. LG totiž uviedol na trh novú vlajkovú loď spoločnosti, nástupcu úspešného Viewty, model KC910 s krycím názvom Renoir.

telefónu budí už na prvý pohľad dojem luxusného telefónu. Použité materiály sú síce z plastu, no telefónu neuberajú na kráse. V tejto triede by som ale už očakával použitie kovových prvkov. Váha by bola síce omnoho vyššia, pridalo by to však na dizajne telefónu a kvalite spracovania. Čelnú stranu tvorí lesklý plast, ktorý sa na prvý dotyk ľahko zachytá. Na hornej polovici, pri reproduktore, sa skrýva VGA fotoaparát na videohovory a malý snímač vonkajšieho osvetlenia, ktorý reguluje podsvietenie displeja. Celkový vydarený dizajn prednej strany narúša iba trojica plastových pod displejom, ktoré na mňa pôsobia lacno. Plastové napodobeniny chrómu na telefónoch nemám rád, ale orámovanie vrchnej stredovej časti Renoira týmto prvkom sa mi páči. obsahuje, netradične, dvojité tlačidlo ovládania hlasitosti, tlačidlo na zamykanie displeja a spúšť fotoaparátu. Ovládanie hlasitosti by som hľadal štandardne na ľavej strane telefónu, som tak zvyknutý z iných modelov. Výrobca dal toto dvojtlačidlo na pravú stranu zrejme kvôli tomu, že slúži aj na približovanie pri fotografovaní. To by sa z ľavej strany (pri tomto úkone - spodnej strany) ťažko robilo. obsahuje spoločný LG konektor pre nabíjačku a slúchadlá a slot na mircoSD kartu. V ľavom rohu sa nachádza aj otvor na pútko, alebo dodávané púzdro na šnúrke pre stylus. Ten sa do tela telefónu, narozdiel od KP500, nezasúva. Na zadnom "protišmykovom" kryte nájdete aktívny 8 megapixelového fotoaparátu, pomocné svetlo zaostrovania a xenónový blesk. Pri bližšom preskúmaní krytu uvidíte v čom tento telefón vyniká. Logo "8 Mega", "Dolby mobile" a "DivX" nemusím snáď nikomu bližšie predstavovať.

Hlavným ovládacím prvkom KC910-tky je veľký trojpalcový

s rozlíšením 240 x 400 bodov. Ovládanie telefónu je plne dotykové. Pomáhať si môžete iba trojicou kláves pod displejom. Zelené a červené slúchadlo slúži na príjem a ukončenie hovoru. Podržaním zeleného slúchadla v pohotovostnom režime vytočíte posledné volané číslo. Podržaním červeného sa zasa vypína telefón. Prostredné tlačidlo slúži na minimalizáciu a zobrazenie bežiacich aplikácií. Celkové ovládanie a spracovanie menu je jednoduché a intuitívne. je oproti modelu Viewty mierne vylepšené. Znovu sa stretávame s rozdelením na štyri časti (komunikovať, zábava, pomôcky, nastavenia). Všetko je zoradené prakticky a jednoducho, takže sa nestane, že by ste sa v menu stratili. Prostredie nových LG mi maximálne vyhovuje a musím ho jednoducho pochváliť. Reakcie na dotyk sú rýchle a svižné, po nastavení správnej kalibrácie aj presné. V porovnaní s iPhonom však treba na displej mierne pritlačiť. Zo začiatku som sa bál na displej vyvíjať väčší tlak prstu, ale po chvíli som si zvykol a dnes pracujem s Renoirom prakticky bez preklepov. V mnohom mi vyhovuje posúvanie prstom vertikálnym smerom, hlavne ako náhrada malého posuvníku pri prezeraní telefónneho zoznamu alebo galérie. Oceňujem aj posúvanie do strán, ktoré je využiteľné hlavne pri prezeraní fotografií v galérii alebo textových správ. V nastaveniach displeja sa nachádzajú rôzne vychytávky, ktorými si môžete prispôsobiť telefón podľa svojho vkusu. Renoir, podobne ako posledné modely od LG, ponúka nastavenie odozvy dotyku. Môžete použiť vibráciu, tón alebo obe možnosti súčasne. Intenzita aj "tón" vibrácie sa dajú nastaviť niekoľkými stupňami. Taktiež môžete zmeniť veľkosť systémového fontu, motív menu, animácie zapnutia a vypnutia telefónu a dokonca aj obrázok počas vytáčania. To je celkom pozitívny krok vpred v personalizáci mobilov. Mnohým však bude chýbať zmena systémového fontu, ktorá je ponúknutá v ostatných novších modeloch. Mne osobne to neprekážalo, písma ako comic sans a podobné ponúknuté nemám rád. Pracovná plocha opäť funguje na princípe čoraz viac populárnych . Sú to mini programy, s ktorými môžete pracovať v pohotovostnom režime. Slúžia ako skratky k najpoužívanejším funkciám ako kalendár, hodiny, prehrávač hudby, rádio či web. Na výber máte z desať rôznych widgetov. Na plochu telefónu si môžete uložiť všetky, zoradiť si ich na ploche budete musieť manuálne. Automatické zoradenie zatrasením ako pri KP500 nie je možné.

je jedným z hlavných marketingových ťahov novej vlajkovej lodi LG. Osem megapixelov pre mnohých mylne znamená, že fotoaparát musí byť kvalitnejší, ako ktorýkoľvek iný, s menším počtom megapixelov. Môže, ale nemusí to byť pravda. Počtom megapixelov sa vyjadruje len veľkosť fotografie, ktorú dokáže objektív nasnímať. Ten, ktorý je použitý v KC910-tke nie je tak celkom obyčajný. Na aktívnom kryte objektívu sa vyníma nápis "Schneider-Kreuznach" spoločne s nápisom "Auto/Manual focus", čo hovorí samo za seba. Z ostatných údajov, vyzistiteľných pohľadom na zadný kryt, doplním už len prítomnosť pomocného zaostrovacieho svetla a xenónového blesku. Nastavenia fotoaparátu ponúkajú veľkosť fotografie od 320 x 240 bodov až po rozlíšenie 8 megapixelov. Scénických režimov je ponúknutých šesť, a to: automaticky, portrét, krajina, noc, pláž a šport. Medzi netradičné funkcie fotomobilov patrí určite aj funkcia detekcie žmurkania a úsmevu, manuálne makro, ISO až do výšky 1600 a možnosť zápisu GPS súradníc do odfotografovanej snímky, pre neskoršie prezretie miesta, kde ste fotografiu zachytili. Kvalita fotografií pri nastavení najvyššej kvality a za dobrých svetelných podmienok bola prekvapivo vynikajúca. Renoir používam ako plnohodnotnú náhradu lacného kompaktu. Vďaka xenónovému blesku sa nemusíte obmedzovať na fotografovanie len počas dňa. Nočný režim ani úplná tma nerobí fotoaparátu žiaden problém. Pri menšom šere odporúčam vypnúť blesk úplne, fotografia bude síce menej kvalitná, ale neprepálená. Blesk je totiž silný a pri menších vzdialenostiach snímky prepaľuje. Chýba možnosť nastavenia intenzity blesku, pre situácie, kedy nie je treba silný blesk a nočný režim zlyháva. V tom vidím jediný nedostatok tohoto fotoaparátu. Riešením môže byť nastavenie ISO na najnižšiu hodnotu.

Čo je to ISO? Hodnota citlivosti. Pri rovnakej clone aj expozičnom čase dôjde zvýšením ISO ku zvýšeniu svetlosti, ale aj šumu snímky. Pri fotografovaní digitálom sa menia tri parametre: clona, expozičný čas a citlivosť (ISO). Clona fotoaparátu v mobile je štandardne 2,8 a nemení sa. Fotoaparát teda môže meniť len expozičný čas a citlivosť. Pri expozičnom čase 1/15 sekundy pri fotografovaní z ruky už nastáva rozmazanie, dlhšie (1/10, 1/6 sekundy atď) neodporúčam používať. Cez deň fotoaparát teda používa napríklad ISO 100 a len skracuje čas...napríklad na 1/60 sekundy, 1/125 a kratšie (aj 1/500 sekundy). Ale večer už nestačí ani dlhá expozičná doba 1/15 s, fotka by bola pri clone 2,8 a citlivosti ISO 100 tmavá. A tak nastupuje zvýšenie citlivosti. To však so sebou nesie aj zvýšenie šumu, čo je zrejmé najmä pri ISO 800 a ISO 1600. Tieto hodnoty preto používajte len výnimočne.

Záznam videa prebieha v dvoch rôznych kvalitách. Telefón podporuje VGA rozlíšenie s 30 fps (frames per second = obrázkov za sekundu) a QVGA s 15 fps. Ak zvolíte rozlíšenie VGA, zaznamenané video sa ukladá vo formáte avi. Tento telefón sa pýši aj podporou prehrávania DivX videií. Na pribalenom CD nájdete okrem PC Suite aj program na konverziu videa do formátu určeného priamo pre KC910. Po konverzií videa a následnom skopírovaní do telefónu som ho spustil v prehrávači. Video bolo čisté, kvalitné, plynulé. Ideálne na prezeranie kratších seriálov. Prehrávanie funguje aj na ležato na celej obrazovke.

UKÁŽKA VIDEA (súbor 4 MB, AVI - DX50; obraz: 640 x 480 b., 30 fps, 1 750 kbps; zvuk: MP3, 64 kbps; celkovo: 14 MB / min.)

Spolupráca spoločností LG a Dolby bola ohlásená už v septembri minulého roku. Prvý mobil, ktorý je výsledkom ich spolupráce, je LG KC910 Renoir. Implementáciou tejto funkcie tak dosiahli kvalitu zvuku v mobile porovnateľnú s drahými MP3 prehrávačmi. Prítomnosť Dolby mobile oceníte hneď v prvú sekundu, ako si prehrávač spustíte. Kvalitné prehrávanie hudby zabezpečuje nielen zvukový čip, ale aj prítomnosť 3,5 mm adaptéra v balení spolu s dodávanými štupľovými stereo slúchadlami, ktoré sú veľmi dobrej kvality. Prostredie prehrávača je po grafickej stránke vydarené. Počas prehrávania je okrem základných informácií zobrazený aj obrázok prehrávaného albumu alebo jednoduchá vizualizácia. Tá však nemá funkciu zobrazovania ekvalizéra, je to len jednoduchá animácia. Prehrávač sa dá jednoducho ovládať prstom. Na displeji sú znázornené ikony na pozastavenie/spustenie prehrávania, posun skladby vpred alebo vzad a štyri ikony slúžiace na ovládanie prehrávania (opakovanie, shuffle, hlasitosť, dolby on/off). Hudobný prehrávač vám vaše skladby už štandardne roztriedi podľa interpretov, albumov a žánrov. Prehrá vami vytvorené aj automatické zoznamy skladieb.

Jednoduché vstavané

ponúka aj zobrazovanie RDS. Máte možnosť manuálne alebo automaticky uložiť až 50 staníc do pamäte, takže sa nemusíte báť, že by ste si náhodou nejakú tu svoju obľúbenú stanicu nemohli uložiť. Prehrávanie cez reproduktor telefónu je pomerne hlasné, no lacnejší model KP500 Cookie by ho svojou hlasitosťou isto "prekričal".

Navigácia GPS v telefóne je, rovnako ako v iPhone, zabezpečená pomocou Google maps. Pre efektívne využívanie navigácie je teda vhodné mať dátovú kartu alebo aspoň predplatený gigabajt dát u operátora. Online sťahovanie máp pomocou technológie HSDPA je rýchle, takže by sa nemalo stať, že by ste čakali na načítanie tej časti mapy, na ktorej sa práve nachádzate. Neviem ako je to mimo dosahu siete 3G, keďže som sa nepohyboval v oblastiach bez tohoto pokrytia. Výhodou takéhoto druhu navigácie je to, že ju môžete prakticky hneď využívať, bez nutnosti kupovať prídavný software. Obrovskou nevýhodou je využívanie navigácie v zahraničí, keďže operátori si účtujú nemalé peniaze za prenesené dáta v roamingu. Tým sa stáva navigácia mimo územia SR bez zahraničnej karty nevyužiteľná.

Pamäť telefónu je podľa výrobcu 70 MB. Po otvorení položky "stav pamäte" uvidíte celkom iný údaj. Celkovej pamäte je až 100 MB, ale užívateľsky voľných iba 62 MB (po zmazaní pôvodných súborov by dosahovala voľná pamäť okolo 70 MB). Stav voľnej a využitej pamäte je zobrazený graficky aj textovo, s popisom, ktorá sekcia koľko pamäte zaberá. Prijatých správ a kontaktov sa zmestí po 1 000. V telefónnom zozname ide, samozrejme, o 1 000 viacpoložkových kontaktov. Tie môžu obsahovať osobné informácie o kontakte ako bydlisko, narodeniny a výročie (obe pri zadaní ponúkne uložiť aj do kalendára), adresa do práce, webstránka, e-mail či poznámka. Kopírovanie a presúvanie je možné buď po položkách alebo ako celý zoznam. Pri manipulovaní s pamäťou telefónu si môžete svoj telefónny zoznam zálohovať aj na pamäťovú kartu a neskôr obnoviť.

Renoir je v prvom rade mobilný telefón. Telefonovanie s ním je pohodlné, v ruke sa drží dobre, hlavne kvôli povrchu zadného krytu, ktorý je "protišmykový". Počas hovoru môžete pracovať s telefónom. Po odomknutí displeja ponúka prácu s kalendárom, správami a možnosťami prebiehajúceho hovoru. Displej sa automaticky zamkne opäť po tom, čo dokončíte prácu s aplikáciou.

Písanie textov prebieha pomocou dotykového displeja. Znaky a čísla zadávate cez softvérovú klávesnicu. Pri vytáčaní čísel ponúka telefón mená z kontaktov, ktoré sa zhodujú s navolenou kombináciou čísel. Čiže pri vyťukaní čísla 123 vám ponúkne všetky kontakty ktoré toto trojciferné číslo obsahujú. Užitočná funkcia, najmä vtedy ak si chcete overiť či dané telefónne číslo už máte vo svojom zozname. Písanie správ je možné niekoľkými spôsobmi. Buď si zvolíte veľkú alfanumerickú klávesnicu, ktorá nahrádza hardvérovú, alebo pootočením telefónu na šírku, kedy sa zobrazí

klávesnica. Tá môže robiť problémy ľuďom s väčšími prstami, keďže jej klávesy sú malé. Tretia a posledná možnosť je pre milovníkov stylusu a rozpoznávania ručne písaného písma. Odozvy pri písaní na softvérovej klávesnici sú pomerne rýchle. S rozpoznávaním znakov je to trochu pomalšie, ale o to chytľavejšie. Ja som tomu však nikdy na chuť neprišiel. Pri rýchlom písaní všetky tri druhy zadávania nestíhajú a napísané znaky vynechávajú.

Do pamäte si uložíte presne 1 000 správ, pričom sa ukladajú aj odoslané správy. Ich ukladanie je automatické a nie je možné vypnúť túto funkciu. Nemusíte sa však báť obmedzenia limitovanou pamäťou. Svoje správy si môžete presúvať do vami vytvorených priečinkov. Pri písaní správ som postrehol iba jedinú nevýhodu, ktorú by som KC910-tke vytkol. Odosielanie správy prebieha totiž na pozadí a nie je možné ho stornovať. Hlavne zo začiatku sa mi stávalo, že som nechtiac ťukol na tlačidlo odoslať, ktoré sa nachádza hneď pod medzerníkom. Tým som odoslal nekompletnú správu, ktorú som nemohol stornovať.

Editor

správ je opäť jednotný. Pri vložení snímky, videa alebo skladby sa správa automaticky zmení na multimediálnu. Dlhý text sa dá v možnostiach nastaviť aby sa odosielal ako viacej správ alebo ako jedna multimediálna. V prípade viacerých správ sa ukazuje na displeji koľkú správu máte rozpísanú a takisto ráta aj počet napísaných znakov. V telefóne je aj jednoduchý e-mailový klient, ktorý vás pri prvom spustení naviguje k správnemu nastaveniu. Možnosť automatického sťahovania nových správ začína na 15tich minútach. V prípade, že máte malý dátový balík, nájdete v nastaveniach aj možnosť zvoliť si maximálnu veľkosť stiahnutej pošty. Ja som tento klient nevyužíval, keďže som používateľom služieb Gmailu, ku ktorému sa dá dostať jednoduchšie - skratkou v organizéri.

Zabudovaný

si hravo poradí s wap aj web stránkami. Pripojiť sa môžete cez všetky možné dostupné technológie okrem zastaralého infračerveného portu. V častiach s pokrytím UMTS/HSDPA môžete dosiahnuť rýchlosť až 7,2 Mbps (okolo 900 kBps). Mimo tohoto pokrytia sa vám o prenos dát postará technológia EDGE. Veľkou výhodou v dnešnej dobe free hotspotov je aj prítomnosť tejto technológie, ktorú som neraz využil. O lokálny prenos dát medzi blízkymi zariadeniami, či spojenie s handsfree sa postará Bluetooth vo verzií 2.0 s EDR. Možnosti pripojenia sú teda rôzne, je len na vás, ktoré budete (môcť) využívať. Prehliadanie webu funguje na výšku aj na šírku. Pri prezeraní webu odporúčam používať stylus, kvôli malým odkazom na stránkach. Pre úsporu dát si môžete v nastaveniach povoliť alebo zakázať obrázky a javascripty, no viacej si plnohodnotné surfovanie užijete s nimi. História posledných zobrazených stránok ukazuje ich miniatúry. V menu prehliadača nájdete aj čítačku RSS kanálov.

V sekcií pomôcok sa skrývajú okrem bežných organizačných funkcií aj prehliadač a ikona Google, pod ktorou sa skrývajú skratky k mobilným verziám pošty, YouTube, blogu, vyhľadávača a Google maps. Tento balík užitočných funkcií si ma okamžite získal, keďže som aktívnym používateľom týchto služieb. Popri internetových službách sa v menu pomôcok skrývajú aj poznámky (s kapacitou 50 záznamov), budík (5 druhov budíkov), hlasový záznamník (obmedzený voľnou pamäťou), organizér a nástroje. Pod slovom organizér sa rozumie kalendár a úlohy. Obe aplikácie majú kapacitu po 500 záznamov. Kalendár zvláda denný, týždenný aj mesačný náhľad. Pri mesačnom náhľade, pri označenom dni vypíše aj zadané úlohy. V nastaveniach si môžete zvoliť deň, ktorým bude začínať týždeň. Funguje aj hromadné odosielanie a mazanie položiek kalendára. V nástrojoch nájdete klasický balík funkcií od LG ako: prevodník jednotiek, svetový čas, stopky a kalkulačku (s vedeckými funkciami). V tomto modeli pribudla aj funkcia Tréning, ktorá vám zmerá prejdenú vzdialenosť pomocou navigácie GPS. V telefóne nájdete aj dve hry, ktoré sa ovládajú pomocou dotykového displeja spolu s akcelerometrom. V aplikáciách zasa Google maps, pre prezeranie celého sveta. Aplikácie môžete minimalizovať a funguje taktiež multitasking.

Pri využívaní LG KC910 ako hlavného telefónu, 10 minút hovoru denne, odoslaní približne 15 správ, občasným počúvaním hudby a prezeraním webu mi vydržal približne 2 až 3 dni, čo považujem za priemernú výdrž. Pokiaľ si zapnete úsporný režim, deaktivujete vibrácie pri dotyku a stlmíte podsvietenie displeja na 40 %, mala by sa vám výdrž na jedno nabitie predĺžiť minimálne o deň.

Výhody:

- dotykový displej a ovládanie,

- fotoaparát,

- Dolby Mobile.

Nevýhody:

- GPS navigácia len cez Google Maps,

- malá virtuálna QWERTY klávesnica,

- xenónový blesk bez prispôsobenia.

Orientačná cena: 395 € / 11 899,77 Sk (epicentrum.sk)

Záver

Renoir je skvelý telefón, ktorý ponúka momentálne všetky potrebné funkcie, ktoré by mal obyčajný telefón poskytovať. Plná konektivita, skvelý 8 megapixelový fotoaparát, podpora DivX a Dolby mobile z neho robia skvelý pracovný nástroj a taktiež výborne vybavený multimediálny telefón. Cena ho však určuje hlavne do rúk tých bohatších než do rúk tínedžerov. LG nám však predstavuje model za modelom, a tak je možné, že cena tohoto kusu bude časom značne klesať.

Jasnú konkurenciu sa snaží KC910 robiť iPhonu 3G a Samsungu M8800 Pixon, pričom si myslím, že ich svojimi funkciami hravo prekonáva, aspoň v prípade iPhonu. Ak ste sa však zaľúbili do vzhľadu krásneho Renoira a nemáte toľko Eur, mohli by ste sa poobhliadnuť aj po jednoduchšom, no nie veľmi zaostávajúcom LG KP500 Cookie.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 06.02.2009 - 18:03

brian: ja som ho dostal pod stromcek. telefon je pekny s jasnym displejom tlacitka reaguju uz na mensi podnet. vsade pisu ze sa dodava s 8 GB kartou. Nasi mi ho kupovali v Electro Worlde a nebola dnuka karta a ani nemala byt. Telefon vydrzi cca 2 dni plneho hrania. Wifi funguje bezproblemov ja sa pripajam cez T-Com-acky router. slape v pohode. avsak je tu maly hacik ze GPS sa mi zatial nepodarilo nijak rozchodit. v telefone je Google maps ale ten nevie najst poziciu a pracuje cez internet. a skusal som aj stahovat rozne GPS programy ale ziaden mi nesiel zatial. nasiel som par tem nanho ale daju sa donho dat len zasahom do softwarovych utrob telefonu. klasicky prenesenim do zlozky nie. ale pozitivna sprava: JAVA hry mi zatial isly vsetky bez problemov. horsie je to s flash hrami na to treba software ktory som si uz zohnal. Francuzi su machri na taketo veci :D ale celkovo je telefon pecka mne sa velmi lubi. asi tolko :D

anonymous30.12.2008 - 23:45 Trvalý odkaz

durike: mam par otazok:
1 co reproduktor aku ma hlasitost ?
mozes porovnat s nejakym inym telefonom co vlastnis?
2 co fotak aky silny je ten xenon?
3 za kolko si ho kupil?
4 ake gps programy si skusal?
5 vsetky veci potvrdzujes dvojklikom alebo staci jeden klik?
to bude asi zatial vsetko ....

anonymous04.01.2009 - 10:20 Trvalý odkaz

brian: 1.reproduktor je zaroven na vyspevovanie telefonu aj na volanie. dost ma napriklad stve ked niekde nieje alebo je slaba siet a chcem zavolat dam si telefon ku uchu a on na plne pecky zareve ze siet nedostupna. bud su u LG ,,inteligentny,, dizajneri alebo som neprisiel na to ako to vypnut. takze reprak bavi hlasno jak svina. presiel som na neho zo SE w800i a ten podla mna sice nemal taky silny zvuk ale cistejsi.2. fotak brutal perfektny mozem poslat zopar fotiek zimnej krajiny co som s nim fotil ak chces. su fakt uzasne. xenon ma silny poriadne. som sa zavrel do kupelky do uplnej tmy a spravil som ostru fotku ako keby za denneho svetla :) 3. kupil som ho za 13999 v electroworlde. 4.v mobile je google maps ale ten pracuje na baze pripojenia na net podobne ako amaze a nav4all. tieto som skusal no neuspesne. ani jeden mi nenasiel ziaden satelit. jediny offline GPS je WebTravel ale ten mi mrzne a aj ked som ho spustil zase nenasiel mapu. Este takto dodam ze v mobile je buddy jogging treningovy krokomer ktory pracuje na baze hladania satelitov a potom ukazuje kolko si presiel a spalil kalorii. toto sa mi spustit podarilo a funguje to paradne. 5.vsetky veci v telefone sa potvrdzuju jednym klikom. dufam ze som pomohol :)

anonymous04.01.2009 - 22:29 Trvalý odkaz

durike: brian velmi pekne dakujem sa tie odpowede ..hlawne tym reprakom .u mna je to dolezita vec..predsa som na nejake otazky zabudol:
1.aku kapacitu ma bateria?
2.neskusal si uz prehravac DivX-hocijaky film dat do mobilu bez zmeny rozlisenia..Ci mobil film prehral plynulo/alebo vobec neprehral zaroven si musel zmenit velkost na mensiu?
3.aku funkciu ma v telefone muvee studio ci ako sa to vola??
4.ake kvality su dodavane sluchadla?
5.je v baleni telefonu TV Out kabel?
6.da sa vyuzit akcelometer pri hrani hier?
to bude asi vsetko:D
rozhodujem sa medzi tymto a omniou kedze Windows Mobile nevyuzijem..zoberiem ´tento za hotove+dokupim 8GB pamatovku..este raz ti dakujem potreboval som poradit.
nazdar

anonymous05.01.2009 - 10:59 Trvalý odkaz

brian: ....este doplnim ku tomu repraku ze sice hraje nahlas ale napriklad ked pocuvas hudbu tak strasne necitlive je ovladanie hlasitosti. t.j. aby som vysvetlil: napriklad mas hlasitost na 1 a hraje podobne hlasno ako na 10 to znamena ze strasne male odchylky su v zvysovani hlasitosti. a to ma aj trosku stve lebo na tej 1 hlasitosti uz hra dost hlasno :((
1. baterka je dost slaba stranka by som povedal vsetkych touchscreen telefonov. kamos ma IPhone a baterka mu vydrzi este menej ako mne. Mne vydrzi tak 3 dni normalnej prevadzky t.j. volam, pisem sms, zahram dajaku hru, popocuvam muziku. vsetko s mierou. Pri brutalnom zatazeni co som ho dostal prvy den vydrzal 1,5 dna
2. Divx som skusal ale k mobilu davaju taky sikovny softik ktory ti kazde video (okrem MKV co je pre mna velke minus lebo ja mam vacsinu filmou v HD) prevedie do divx. a je to celkom slusna kvalita a velkost videa sa podstatne zmensi. klasicky film som neskusal lebo myslim ze tie maju koncovku AVI a to neprehra. myslim neskusal som
3. muveee studio ti poviem pravdu skusal len raz zatial a je to na prezentacie fotiek. nahadzes tam fotky a ono ti spravi prezentaciu s dajakymi efetkami ale je to pekne ale nehrabal som sa v tom velmi
4. :DDD sluchatka mi je tazko porovnavat lebo osobne mam Sennheiser CX 300 co su sakramensky kvalitne sluchatka. No ale tak zhruba ti poviem ze su celkom kvalitne no :DDD
5.v baleni nieje TV Out kabel :((
6.akcelometer sa da pouzit ale len na tie hry co su v telefone t.j. sipky a kocky.Totiz LG ma vlastny OS a teda sa donho nedaju dostat klasicky veci iba flashnutim. ja som tam dostal dajakych 6 hier v jednom ale len na ukor vymazania kociek lebo telefon si musi mysliet ze tam su lebo inak sa nespusti.

Celá diskusia 115 príspevkov