Na jeden záber: Sony Xperia Tablet Z

V sérii krátkych videí pribudol pohľad na výkonný vodeodolný 10,1'' tablet s Full HD rozlíšením, tenkým telom a príjemnou hmotnosťou. Okrem niekoľkých sotvérových vylepšení od Sony, je jeho veľkou výhodou nabíjanie pomocou microUSB konektora.

Sony Xperia Tablet Z dostal po vzore aktuálnej vlajkovej lode Xperie Z nielen dizajn a písmeno do názvu, ale i konštrukciu odolnú proti vode a prachu. Všetky konektory a sloty tak nájdeme zakryté.

Základné info: Sony Xperia Tablet Z

Tablet sa pýši tenkým telom s hrúbkou iba 7 mm a hmotnosťou 495 gramov. 10,1-palcový displej je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass 2 a disponuje vysokým rozlíšením 1 920 x 1 200 bodov. Nevýhodou je lesklý displej. Častému lešteniu handričkou sa tak nevyhnete a čitateľnosť v exteriéri, hlavne počas slnečného dňa, bude trošku problematická. O výkon sa postará štvorjadrový 1,5 GHz procesor Qualcomm Snapdragon S4, operačná pamäť RAM s kapacitou 2 GB a operačný systém Android 4.1 Jelly Bean.

Vnútorná 32 GB kapacita sa dá rozšíriť microSD kartami. Na fotografovania a nahrávanie videí poslúži zadný 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, no bez LED blesku. Videohovor uskutočníte prednou web kamerou. Nechýba slot na SIM kartu, Bluetooth, GPS, Wi-Fi, audiokonektor ani NFC čip.

Na jeden záber: Sony Xperia Tablet Z

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Janko 10.06.2013 - 16:02

Lenže kde ho kupit ?

Celá diskusia 2 príspevky