Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 (PMP7280C)

Tablet s OS Android 4.1, dvojjadrovým 1,6 GHz procesorom, 8'' XGA displejom, 2 Mpix fotoaparátom a slabšou výbavou za dostupnú cenu.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.1 Jelly Bean

chipset: ARM Cortex A9 Rockchip RK3066

procesor: dvojjadrový 1,6 GHz

grafický procesor: Mali 400 MP

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 204 x 158 x 9 mm,

hmotnosť: 440 gramov

displej: IPS, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 024 x 768 b., uhlopriečka 8'' (203 mm)

fotoaparát: fotoaparát 2 Mpix, nahrávanie videí,

predná kamera: VGA

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 8 GB ROM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: microUSB,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 4 100 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji, 169 eur

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, xenónový blesk, LED blesk, autofókus, Bluetooth, GPS, HDMI, DLNA, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: tablet, nabíjačka, microUSB kábel, puzdro, dokumenty

Rodinka tabletov značky Prestigio sa rozrástla o ďalšiu novinku určenú pre tých, čo hľadajú cenovo dostupné zariadenie hlavne na prezeranie internetu, fotografií, filmov, čítanie elektronických kníh a občasné hranie hier.

Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 nás už svojim názvom informuje, že vo vnútri pracuje dvojjadrový procesor a displej má osempalcovú uhlopriečku. Procesor Cortex A-9 s taktom 1,6 GHz dopĺňa 1 GB operačnej pamäte RAM a 8 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.1 Jelly Bean a je bez grafickej úpravy výrobcom. Štvorjadrová grafika Mali 400 dovolí hranie aj náročnejších hier a prehrávanie filmov vo Full HD rozlíšení. Dotykový IPS displej dostal rozlíšenie 1 024 x 768 bodov. Po bokoch tabletu sa nachádzajú klávesy ovládania hlasitosti, vypínač, 3,5 mm jack a microUSB konektor s funkciou OTG, takže pripojenie externých zariadení ako je myš, klávesnica alebo USB kľúč nebude problém. Tentoraz sa OTG kábel v balení nenachádza. Nájdeme v ňom elegantné aktívne puzdro. Po vložení do puzdra sa tablet uspí a po jeho vybratí sa rozsvieti displej.

Fotografie zhotovíte jednoduchým 2-megapixelovým fotoaparátom bez automatického zaostrovania i prisvetľovacej diódy. Predná VGA kamera poslúži skôr iba na videohovory. Na internet sa pripojíte cez Wi-Fi sieť alebo po pripojení externého 3G modulu aj cez mobilné dáta operátora. Samostatný slot na SIM kartu nenájdeme. Vo výbave chýba Bluetooth, GPS aj FM rádio, čo je daň za nízku cenu. Batéria s kapacitou 4 100 mAh sľubuje do 5 hodín prezerania videí alebo 120 hodín v pohotovostnom režime.

Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 sa v slovenských obchodoch predáva v bielej a čiernej farbe za cenu približne 169 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu