Na jeden záber: Huawei Ascend G510

Predtým, než si prečítate recenziu cenovo dostupného androidu nižšej strednej triedy s 4,5'' IPS displejom a priemernou výbavou, pripravili sme pre vás krátke video.

Huawei Ascend G510 zaujme skôr nenáročných používateľov, ktorí ocenia veľký displej, no stačí im priemerná výbava za nižšiu cenu. Kolega Richard sa vo videu domnieval, že cena G510-ky bude snáď okolo 220 eur, no podľa našich aktuálnych informácií sa bude dokonca predávať za 199 eur. To trochu mení situáciu.

Nový smartfón s čínskou DNA ponúkne dvojjadrový procesor s taktom 1,2 GHz, operačnú pamäť RAM s kapacitou iba 512 MB, 4 GB vnútorný úložný priestor (reálne dostupných 2 GB) s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB a operačný systém Android 4.1.1 Jelly Bean s grafickou nadstavbou Emotioun UI.

Veľký 4,5-palcový IPS displej dostal rozlíšenie 480 x 800 bodov. Päťmegapixelovému fotoaparátu síce nechýba automatické zaostrovanie ani prisvetľovacia dióda, ale zhotovíte ním videá iba vo VGA kvalite. Na druhej strane poteší, že aj keď Ascend G510 nemá spúšť fotoaparátu, jej funkciu zastúpi horné tlačidlo ovládania hlasitosti. Na videohovory poslúži predná VGA kamera.

Medzi špecifikáciami nechýba nič podstatné, čo by sme od modelu v tejto kategórii čakali. Nájdeme tu podporu pre rýchle dáta, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM rádio, 3,5 mm jack i DLNA. Od batérie s kapacitou 1 750 mAh dlhú výdrž nečakajte. Nabíjanie takmer každý deň vás pravdepodobne neminie.

Na jeden záber: Huawei Ascend G510

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Nightmare 15.04.2013 - 23:42

Nie som fanuskom velmi tych nadupanych fonov ale zas ani takychto...podla mna zbytocny kus

Celá diskusia 1 príspevok