Samsung Rex 70 (S3802)

Dual SIM telefón s dotykovým 3'' QVGA displejom, grafickým prostredím TouchWiz UI, 2 Mpix fotoaparátom, Bluetooth, Wi-Fi a pamäťovými kartami.

Základné parametre:

OS: vlasný + TouchWiz UI

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 105 x 57 x 12 mm,

hmotnosť: ??? gramov

displej: TFT, dotykový (pravdepodobne kapacitný), ??? farieb, 240 x 320 b., uhlopriečka 3'' (76 mm)

fotoaparát: fotoaparát 2 Mpix, nahrávanie videí

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 10 MB ROM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth 3.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n),

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio pravdepodobne FM rádio, 3,5 mm jack,

ostatné: Java, Opera Mini, Facebook, Twitter, Gtalk,

batéria: Li-Ion batéria 1 000 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: marec 2013 / 95 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, LED blesk, autfókus, UMTS, HSPA, HDMI, DLNA, GPS, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Samsung vo februári predstavil nový modelový rad telefónov s názvom Rex, ktorým chce konkurovať cenovo dostupným modelom Nokia Asha. Nová séria telefónov má v sebe, podľa výrobcu, kombinovať funkčnosť chytrých telefónov a finančnú dostupnosť. K dispozícii budú aj dual SIM verzie a na Slovensku má byť dostupný model Samsung Rex 70 práve s podporou pre dve SIM karty.

Novinka ponúkne používateľské prostredie TouchWiz s dotykovým displejom a výbavu, ktorá nenáročnému používateľovi postačí na telefonovanie, posielanie správ, prezeranie internetu, komunikáciu cez sociálne siete alebo na počúvanie hudby. Súčasťou grafického prostredia budú praktické widgety, ktoré usnadnia rýchly prístup k obľúbeným a často používaným aplikáciám. Iba 10 MB vnútorný priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 32 GB. Na fotografovanie a nahrávanie videí nájdeme iba jednoduchý 2-megapixelový fotoaparát, ktorému chýba nielen automatické zaostrovanie, ale aj prisvetľovacia dióda. Verzia s podporou pre dve SIM karty má funkciu Dual SIM Always-On. Tá umožňuje prijímať hovory na jednej SIM karte, aj keď si na druhej napríklad v rovnaký čas prezeráte internet, takže nezmeškáte žiadny hovor.

Dotykový 3-palcový TFT displej dostal rozlíšenie 240 x 320 bodov. Pod displejom sa nachádza jedno hardvérové a dve softvérové tlačidlá. Po stranách sú umiestnené klávesy ovládania hlasitosti, vypínač, 3,5 mm jack a microUSB konektor. Vo výbave nájdeme EDGE, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 a pravdepodobne aj FM rádio, batéria dostala kapacitu 1 000 mAh.

Samsung Rex 70 má byť na Slovensku dostupný v druhej polovici marca tohto roka v dvoch farebných verziách - striebornej a tmavomodrej za odporúčanú cenu 95 €.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu