Na jeden záber: HTC One

Na niekoľko hodín sa nám dostala do rúk horúca novinka od HTC. Aký dojem urobil špičkový smartfón na kolegu Richarda sa dozviete z krátkeho videa zo série Na jeden záber.

Predstaveniu HTC One predchádzalo veľa špekulácií. Nová vlajková loď priesie používateľovi výbornú výbavu.

Novinka s jednoduchým názvom HTC One prináša hliníkovú unibody konštrukciu, štvorjadrový 1,7 GHz procesor, 2 GB operačnú pamäť RAM a 32 vnútornú kapacitu, bohužiaľ bez možnosti ďalšieho rozšírenia microSD kartami. Operačný systém Android bude vo verzii 4.1.2 Jelly Bean s aktualizáciou na vyššiu verziu 4.2.2 a nebude chýbať vynovená grafická nadstavba vo verzii Sense 5.

Recenzia: HTC One - smartfón, ktorý ma bavil (27. 3. 2013)

Smartfón sa pýši výborným dobre čitateľným 4,7-palcovým displejom s Full HD rozlíšením a odolnou vrstvou Gorilla Glass 2. HTC One disponuje 4-megapixelovým fotoaparátom s prelomovým senzorom s tzv. ultrapixelmi, ktoré zbierajú o 300 % viac svetla než tradičné fotosenzory ostatných smartfónov. Výsledné snímky sú však menším sklamaním. Predný širokouhlý fotoaparát naopak patrí medzi najlepšie predné kamery na trhu.

Výborná je nová funkcia HTC Zoe, ktorá prináša možnosť vyhotovovať fotografie vo vysokom rozlíšení, ktoré ožijú z trojsekundových animácií, tzv. Zoes. Z najlepších záberov z každej udalosti sa zároveň automaticky vytvoria integrované filmy, poskladané z jednotlivých Zoes, s profesionálne vytvorenými orezmi, prechodmi, efektmi a hudbou.

Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA, na vybraných trhoch sa dočkajú aj LTE technológie, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC, DLNA, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack i microUSB konektor (otočený "dole hlavou") s funkciou MHL na pripojenie externých zariadení cez HDMI konektor. Čerešničkou na torte sú stereo reproduktory na prednej strane zariadenia s technológiou HTC BoomSound, nechýba ani podpora Beats Audio. Sklamaním môže byť vstavaná batéria s kapacitou 2 300 mAh. Zaujímavosťou je infraport na ovládanie domácej techniky zabudovaný vo vypínači umiestnenom v hornej stene.

Na budúcich majiteľov čaká naozaj špičkový stroj. Na náš trh príde v marci za cenu pribižne 650 €.

Na jeden záber: HTC One

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu