Na jeden záber: Caterpillar B10 a B25

V ďalšom krátkom videu zo série Na jeden záber sme sa pozreli na dva odolné telefóny s podporou dvoch SIM kariet. V redakcii sa stretli dotykový smartfón s OS Android a odolný mobil klasickej konštrukcie.

Caterpillar Cat B10 má dizajn, ktorým dáva na prvý pohľad najavo kam patrí. Do kategórie odolných mobilov. Spĺňa normu odolnosti IP67, je odolný proti prachu, pádom, nečistotám a bez poškodenia vydrží ponorený v hĺbke jeden meter po dobu 30 minút.

Telefón nie je žiadny drobček. Hrúbka dosahuje až 22 mm a hmotnosť úctyhodných 201 gramov. Výbava smartfónu neohúri, no nenáročnému používateľovi môže stačiť. Operačný systém Android je v staršej verzii 2.3 Gingerbread. Okrem slotu na dve SIM karty ponúka 800 MHz procesor a dotykový 3,2-palcový displej s rozlíšením 320 x 480 bodov. Proti poškriabaniu je displej vybavený bezpečnostným sklom Asahi Strengthened Glass.

5-megapixelový fotoaparát, ktorému nechýba automatické zaostrovanie ani LED dióda výslednými fotografiami nenadchne. Nepochopiteľná je funkcia hardvérovej spúšte fotaparátu v pravej stene. Tá fotoaparát síce spustí, ale snímky zhotovíte iba dotykovým tlačidlom na displeji. Prisvetľovacia LED dióda poslúži ako baterka, no svieti iba vtedy, keď držíte príslušný vypínač. Po jeho pustení sa vypne aj svetlo. Vo výbave nájdeme aj podporu HSPA, Bluetooth, Wi-Fi, GPS či FM rádio. Kapacita batérie 2 000 mAh mohla byť nielen kvôli operačnému systému a dotykovému displeju, ale aj dual SIM funkcii silnejšia.

Základné info: Caterpillar Cat B10

Caterpillar Cat B25 má klasickú konštrukciu s alfanumerickou klávesnicou, ktorej používanie v rukaviciach nebude problém. Rovnako ako celodotykový model vyhovuje štandardom ochrany IP67 proti prachu, nečistotám, nárazom, mrazu i vode. Ani 30-minútový pobyt vo vode do hĺbky jeden meter nebude problém. Nechýbajú dva sloty na SIM kartu.

Telefón disponuje 2-palcovým displejom s rozlíšením 240 x 320 bodov, ktorý je pokrytý bezpečnostným sklom Asahi Strengthened Glass. Na príležitostné fotografovanie a nahrávanie krátkych videí poslúži 2-megapixelový fotoaparát. Na zadnej strane nájdeme LED diódu, ktorá nájde uplatnenie aj ako núdzové svietidlo. Po jej aktivácii svieti aj bez potreby držať stále na vypínači prst. Poteší aj FM rádio, ktoré hrá aj bez pripojených slúchadiel a dostatočne hlasno.

Základné info: Caterpillar Cat B25

Medzi špecifikáciami nechýba Bluetooth či digitálny kompas. Okrem bežných funkcií ako sú hovory a posielanie SMS správ umožňuje aj prezeranie internetu cez GPRS alebo EDGE. Kapacita batérie 1 300 mAh patrí k priemerným hodnotám.

Na jeden záber: Caterpillar Cat B10 a B25:

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

marketa 14.02.2013 - 07:39

co tak konecne pri dual telefonoch zacat pisat dost podstatnu vec, ci ten dual funguje normalne, alebo sa druha simka automaticky vypne ked sa pouziva prva

Celá diskusia 1 príspevok