Na jeden záber: Sony Xperia Z

Na redakčnom stole sa nám na pár hodín ocitol nový high-end smartfón. Kým budeme môcť tento očakávaný android testovať dlhšie, pripravili sme aspoň krátke video s prvými postrehmi.

Sony Xperia Z bola prezentovaná pred mesiacom na výstave CES 2013 v Las Vegas a určite patrila medzi zariadnenia, o ktoré bol veľký záujem.

Smartfón zaujme konštrukciou s hrúbkou iba 8 mm a odolnosťou proti vode i prachu. Štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktom 1,5 GHz dopĺňa 2 GB RAM, vnútorná 16 GB pamäť s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB a operačný systém Android 4.1 s budúcou aktualizáciou na novšiu verziu 4.2.

Pýchou prvého tabletofónu od Sony je krásny 5-palcový displej s rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie videí vo Full HD kvalite poslúži zadná 13-megapixelová kamera s LED bleskom a prisvetľovacou diódou.

Vyzerá to, že po dlhšom čase nie je fotoaparátu od Sony čo vytknúť. Nechýba funkcia rýchleho snímania Fast Capture s technológiou Exmor RS pre mobilné zariadenia, HDR video, Superior Auto a redukcia hluku pre jednoduché zachytenie ostrých záberov a videa za akýchkoľvek podmienok. Ako jediný telefón dokáže nahrávať HDR video vo Full HD kvalite pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. V režime rýchleho snímania Fast Capture sníma 10 snímkov za sekundu s v kvalite 9 megapixelov.

Vo výbave nájdeme všetko, čo od špičkového smartfónu môžeme čakať: rýchle dáta HSPA i technológiu LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, Glonass, DLNA, HDMI, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack a NFC.

Základné info: Sony Xperia Z

Nevýhodou môže byť nešťastne umiestnený reproduktor v spodnej časti. Pri štandardnom držaní telefónu v ruke sa úplne stíšia zvuky, ktoré z reproduktora vychádzajú. Výhodou je režim Stamina, ktorý šetrí výdrž 2 330 mAh batérie a predlžuje jej používanie až na dvojnásobok.

Na jeden záber: Sony Xperia Z:

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

cimo19 03.02.2013 - 18:35

Prosim Vas zacnite konecne robit lepsie fototesty fotoaparatov, aspon ich porovnajte snejakymi inymi telefonmi. Napr. by som velmi ocenil keby ste fotky porovnali so starsiou xperiou T alebo S. Alebo nejakym inym telefonom s podobnym snimacom

Celá diskusia 1 príspevok