Orange: Sony Xperia T, Xperia J, HTC Desire X, Galaxy Note II a Orange Santa Barbara v ponuke

Orange obohatil svoju ponuku akciových zariadení o niekoľko zaujímavých smartfónov. Všetky bežia na operačnom systéme Android. Okrem smartfónov zaradil do ponuky aj dva nové tablety - Samsung Galaxy Note 10.1 a Huawei MediaPad 7 Lite.

Sony Xperia T bola predstavená na výstave IFA 2012 v Berlíne a má byť novou vlajkovou loďou spoločnosti. Prináša veľký 4,55-palcový displej s rozlíšením 720 x 1 280 bodov, dvojjadrový 1,5 GHz procesor, 1 GB RAM a 16 GB vstavanej pamäte. Nechýba slot na microSD karty do kapacity 32 GB.

Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí je poslúži 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, prednú 1,3-megapixelovú kameru využijete na videohovory.

Vo výbave nájdeme všetko, čo od špičkového modelu očakávame: Wi-Fi, HSPDA s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, Bluetooth 4.0, GPS, DLNA, microUSB konektor s podporou MHL, DLNA, NFC, FM rádio s RDS či 3,5 mm jack. Batéria však dostala kapacitu iba 1 850 mAh. Určite by potešil silnejší akumulátor.

Základné info: Sony Xperia T

Sony Xperia T je dostupná od 60 €, cena pre predplatené karty je 480 €.

Sony Xperia J je smartfón strednej triedy s operačným systémom Android Ice Cream Sandwich, jednojadrovým procesorom taktovaným na 1 GHz, 512 MB RAM a 4 GB vnútornou pamäťou. Nechýba podpora pre pamäťové karty. Dotykový 4-palcový displej dostal rozlíšenie 480 x 854 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie VGA videí nájdeme 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Nechýba štandardná výbava dnešných smartfónov

Základné info: Sony Xperia J

Sony Xperia J white kúpite od jedného eura, záujemca o predplatenú kartu zaplatí 250 €.

HTC Desire X môžeme takisto zaradiť do strednej triedy smartfónov. Novinka ponúka kvalitnú konštrukciu a dostatočný výkon za priaznivú cenu. Super LCD displej s 4-palcovou uhlopriečkou dostal rozlíšenie 480 x 800 b., dvojjadrový procesor je taktovaný na 1 GHz a operačná pamäť RAM dostala kapacitu 768 MB. Komu nebude stačiť 4 GB vnútorné úložisko, môže využiť slot na pamäťové microSD karty. Operačný systém Android je vo verzii Ice Cream Sandwich.

O fotografie a videá sa postará 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, DLNA, Beats Audio, FM rádio a 3,5 mm jack.

Základné info: HTC Desire X

HTC Desire X je dostupné v bielom i čiernom prevedení od jedného eura, cena pre predplatené karty je 265 €.

Tabletofón Samsung Galaxy Note II je dizajnom aj použitými materiálmi podobný na aktuálnu vlajkovú loď Samsung Galaxy S III.

Oproti predchodcovi prichádza s väčším 5,5-palcovým displejom s rozlíšením 720 x 1280 bodov, silnejším štvorjadrovým 1,6 GHz procesorom procesor a kapacitou batérie 3 100 mAh. Na trh prichádza s operačným systémom Android v najnovšej verzii Jelly Bean. Medzi kľúčové špecifikácie patrí aj 2 GB RAM, 16 GB vnútornej pamäte a 8-megapixelový fotoaparát s nahrávaním Full HD videí, ktorému nechýba automatické zaostrovanie ani prisvetľovacia dióda.

Kompletná výbava zahŕňa podporu Wi-Fi, HSPA+, LTE, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, microUSB konektor s funkciou MHL, FM rádio s RDS aj 3,5 mm jack. Samozrejmosťou je aj prítomnosť dotykového pera na rýchle a jednoduché zapísanie poznámok. Nedávno Samsung predstavil aj nové Bluetooth pero s funkciou telefonovania.

Recenzia: 12 dôvodov pre Samsung Galaxy Note II (10. 10. 2012)

Samsung Galaxy Note II ponúka Orange podľa výšky mesačného poplatku od ceny 29 €, plná cena zariadenia je u operátora 590 €.

Poslednou novinkou v ponuke smartfónov Orange je aj brandovaný telefón pod značkou Orange pomenovaný Orange Santa Barbara. Poznáme iba niektoré špecifikácie. Dvojjadrový procesor je z dieľne Intel, operačná pamäť RAM má veľkosť 1 GB a vnútorný úložný priestor ponúkne používateľovi 2 GB. Nechýba podpora pre microSD karty. Operačný systém Android je v novšej verzii Ice Cream Sandwich. Medzi známe parametre môžeme zaradiť 8-megapixelový fotoaparát, Wi-Fi, HSPA, Bluetooth 2.1, FM rádio a 3,5 mm jack.

Základné info: Orange Santa Barbara

Orange Santa Barbara má byť čoskoro dostupný od jedného eura, záujemca o predplatenú kartu zaplatí 250 €.

Novinka medzi tabletmi Samsung Galaxy Note 10.1 má štvorjadrový 1,4 GHz procesor, 2 GB RAM a vnútornú 16 GB pamäť a samozrejmosťou je podpora microSD kariet. Tablet pracuje s operačným systémom Android vo verzii Ice Cream Sandwich.

Fotoaparát dostal snímač s 5-megapixelovým rozlíšením, nahrávaním HD videí, automatickým zaostrovaním a LED diódou. Predná kamera má dva megapixely. Zvyšná výbava zahŕňa Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB 2.0, GPS, GLONASS aj 3,5 mm jack. Súčasťou tabletu je špeciálne dotykové pero S Pen ukryté priamo v zariadení, čím sa zásadne odlišuje od pôvodnej verzie.

Recenzia: Samsung Galaxy Note 10.1 (27. 9. 2012)

Samsung Galaxy Note 10.1 kúpite od 175 €, plná cena tabletu je 595 €.

Huawei MediaPad 7 Lite má hliníkové unibody telo a priemernú výbavu. Procesor Cortex A8 je taktovaný na 1,2 GHz, dopĺňa ho 1 GB RAM a 8 GB vnútornej pamäte s podporou microSD kariet do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android je vo verzii Ice Cream Sandwich. Dotykový 7-palcový IPS displej má slabšie rozlíšenie 1 024 x 600 bodov.

Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži zadný 3-megapixelový fotoaparát bez automatického zaostrovania a prisvetľovacej diódy. Prednú 0,3-megapixelovú kameru využijete hlavne na video chatovanie s priateľmi. Tablet podporuje technológiu HSDPA s prenosovou rýchlosťou do 3,6 Mbps.

Medzi špecifikáciami nechýba Bluetooth 3.0, Wi-Fi, GPS a audiokonektor, batéria dostala kapacitu 4 100 mAh.

Základné info: Huawei MediaPad 7 Lite

Huawei MediaPad 7 Lite je dostupný podľa výšky mesačného poplatku od jedného eura. Plná cena u operátora je 249 €.

Okrem týchto noviniek zaradil Orange do ponuky sivú verziu Samsungu Galaxy S III.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Martin 29.10.2012 - 16:42

sice viem, ze to ovbec nesuvysi s temou ale chcem len upozornit to ze android 4.1 je dostupny aj pre nas Slovákov sam som to dneska insteloval

Luca29.10.2012 - 18:07 Trvalý odkaz

Na ktory mobil je dostupny ?

Celá diskusia 2 príspevky