iPhone 5 čoskoro v ponuke našich operátorov

Horúca novinka Apple iPhone 5 sa do ponuky akciových zariadení našich operátorov dostane už čoskoro. Telekom začne s predajom už v prvý deň uvedenia na náš trh, Orange a O2 presný termín zatiaľ neprezradili.

V piatok 28. septembra 2012 sa začne oficiálny predaj nového modelu firmy Apple v ďalších krajinách vrátane Slovenska. Telekom informoval, že od tohto dňa začne s predajom novinky svojim zákazníkom.

Hovorkyňa O2 Martina Jamrichová sa vyjadrila, že robia všetko preto, aby nový iPhone sprístupnili zákazníkom v čo najkratšom čase, rovnako ako tomu bolo pri iPhone 4S.

Ani Orange zatiaľ neuviedol presný dátum dostupnosti, no po skúsenostiach s predchádzajúcimi modelmi sa dá očakávať, že s predajom začne čo najskôr po oficiálnom uvedení novinky na slovenský trh.

Ani jeden z operátorov cenu zatiaľ bližšie nešpecifikoval.

Apple iPhone 5 prichádza s takmer rovnakým dizajnom ako má jeho predchodca iPhone 4S. Je tenší a mierne vyrástol na výšku. Dostal 4-palcový Retina displej s rozlíšením 640 x 1 136 bodov a hrúbku iba 8 mm. Je aj o 20 % ľahší. V novinke pracuje výkonnejší čip Apple A6, fotoaparátu zostal 8-megapixelový snímač s nahrávaním videí vo Full HD rozlíšení. Novší model prináša samozrejme aj zopár vylepšení, medzi nimi nový operačný systém iOS 6, ktorý bude globálne dostupný pre staršie modely iPhonov od 19. septembra 2012.

Základné info: Apple iPhone 5 (12. 9. 2012)

Zdroj: operátori

Diskusia k článku:

Martin 13.09.2012 - 20:08

ja chcem vediet ale ceny na pausal od orange!!!!! :D

Celá diskusia 2 príspevky