Asus predstavil tablety s Windows 8

Na výstave Computex 2012 prezentoval Asus okrem iného i nové tablety radu Transformer, ktoré prinášajú väčší výkon a nový operačný systém Windows 8.

Asus Tablet 600 má rovnakú konštrukciu ako Asus Eee Pad Transformer Prime. Po pripojení plnohodnotnej klávesnice sa zmení na praktický netbook.

Vo vnútri zariadenia opäť nájdeme štvorjadrový procesor Tegra 3 založený na ARM architektúre, vstavanú pamäť s kapacitou 16 až 64 GB a dvojnásobnú operačnú pamäť RAM s 2 GB kapacitou. Operačný systém Android vystriedal nový systém Windows 8 s prídavkom RT, určeným práve pre zariadenia s ARM architektúrou.

Dotykový 10,1-palcový Super IPS+ displej má rozlíšenie 1 366 x 786 bodov. Vpredu nájdeme 2-megapixelovú kameru, na fotografovanie a nahrávanie videí je určený 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Medzi ďalšou výbavou figuruje Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC i GPS.

Druhým predstaveným tabletom je Asus Tablet 810 s tenkým 9 mm telom, rovnakou konštrukciou s odnímateľnou klávesnicou a väčším 11,6-palcovým Super IPS+ displejom. Rozlíšenie 1 366 x 768 zobrazovacích bodov je rovnaké ako u predchádzajúceho modelu.

Hlavným rozdielom medzi novinkami je použitý procesor. Srdcom Asusu 810 bude procesor Intel Atom a plnohodnotný operačný systém Windows 8. Medzi zverejnenými špecifikáciami nájdeme 2 GB RAM, 64 GB flash pamäť, Bluetooth 4.0, NFC i GPS.

Dostupnosť ani ceny zatiaľ nepoznáme, viac informácií sa, dúfajme, dočkáme už čoskoro.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu