Sony Xperia Sola na Slovensku

V slovenských obchodoch si môžete kúpiť pred dvomi mesiacmi predstavenú novinku. Rad Sony Xperia sa rozrástol o ďalší model strednej triedy. Hranatým a strohým dizajnom zaujme skôr mužskú časť zákazníkov.

Sony Xperia Sola výbavou veľmi nezaostáva za skôr predstavenými smartfónmi. Špecifikáciu sa podobá na model Sony Xperia U a ponúka i niečo navyše. Nielen podporu NFC ale aj inovatívne ovládanie floating touch. Nová technológia od Sony umožňuje používateľom surfovať na internete jednoducho pohybovaním prsta ponad displej. Takto sa pohybujúci prst funguje ako kurzor a displeja sa v skutočnosti ani nedotýka.

Ďalšou výhodou novej technológie je reagovanie displeja aj na ovládanie nevodivými materiálmi. Preto by nemal byť problém používanie rukavíc v zimnom období.

Medzi hlavné špecifikácie patrí dvojjadrový procesor taktovaný na 1 GHz, na ktorom beží operačný systém Android vo verzii 2.3 Gingerbread. Aktualizácia na Ice Cream Sandwich má byť dostupná v lete tohto roka. Operačná pamäť RAM dostala veľkosť 512 MB, vnútorná má 8 GB, pre používateľa je voľných iba 5 GB úložného priestoru. Nechýba možnosť rozšíriť kapacitu pomocou microSD kariet do veľkosti 32 GB.

Dotykový 3,7-palcový displej má rozlíšenie 480 x 854 bodov a je odolný proti poškriabaniu. Na fotografovanie a nahrávanie videí v HD rozlíšení poslúži 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, DLNA, FM rádio s RDS ani 3,5 mm jack. Akumulátor s kapacitou 1 320 mAh sľubuje podľa výrobcu až šesť hodín hovoru alebo 40 hodín počúvania hudby.

Xperia sola sa štandardne dodáva s bohatým príslušenstvom. V balení nájdeme nielen nabíjačku, dátový kábel či stereo slúchadlá, ale aj púzdro, ochrannú fóliu na displej, redukciu na micro SIM a dvoa NFC žetóny Xperia SmartTags, ktoré zjednodušia každodenné využitie smartfónu. Priložením telefónu s podporou NFC k žetónu SmartTags sa v zariadení spustí vopred nastavený profil. Dva žetóny SmartTags pribalené k telefónu Xperia sola sa dajú prispôsobiť a je možné zadať až desať príkazov.

Základné info: Sony Xperia Sola

Orientačná cena: 289 € (se-eshop.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan 22.05.2012 - 19:35

tieto nové SONY sú podla mna užasné čo sa týka vyzualnej stránky :)

Denis23.05.2012 - 08:55 Trvalý odkaz

A to je asi tak všetko...

DJ Pepe23.05.2012 - 09:52 Trvalý odkaz

A co tomu chyba? Jaaj jasne, 14 jadier a XXXXvela GB RAM...

slavomir1623.05.2012 - 10:56 Trvalý odkaz

vynikajuci nasledovnik SE Neo, zacinam rozmyslat na kupou tohoto telefonu. Som zo starej skoly a potrebujem mat vyberatelnu bateriu a slot na SD. GB 2.3 mi vobec nevadi, je to uz vynikajuco vyladeny OS

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease23.05.2012 - 11:54 Trvalý odkaz

presne, tomu fonu takmer (osobne len 512ram) nic nechýba. ideálny pomer veľkosti a výbavy. hlavne mu nechýba slot na microSD!

sranda, že bol predstavený neskôr ako Xperia U a P, a UŽ je na trhu ;-)

Celá diskusia 10 príspevkov