Nokia Reading: elektronická čítačka pre rad Lumia

Nokia prináša na svoj modelový rad Lumia ďalšiu službu, ktorá má zatraktívniť používanie týchto smartfónov. Nokia Reading je elektronická čítačka kníh s globálny prístup ku knihám a správam.

Nokia Reading

Účelom novej služby predstavenej na MWC 2012 v Barcelone je podľa Nokie ľahký prístup ku knihám vo vlastnom jazyku. Kolekcia kníh má rôznorodé zameranie a čitatelia si budú môcť vyberať zo širokej škály titulov. Tisícky zahraničných klasikov budú k dispozícii bezplatne.

Knihy sú usporiadané do zoznamov podľa žánrov či noviniek, nechýba vyhľadávanie podľa názvu alebo mena autora. Po stiahnutí vybraného titulu cez internetové pripojenie bude mať čitateľ knihy v mobilnom telefóne kedykoľvek k dispozícii v off-line režime.

Nokia Reading

V nastaveniach bude aj nočný režim, čo znamená, že čitateľ nebude v noci oslepený jasným svetlom z obrazovky. Tento režim zmení biele stránky na čierne a čierne slová na biele. Použitie inverzného zobrazenia zároveň šetrí batériu. Samozrejmosťou je možnosť zmeny veľkosti písma.

Nokia v budúcnosti pripravuje i audio knihy a streamované správy. News Stream bude ponúkať virtuálny spravodajský časopis.

Nokia Reading

Nokia sprístupnila službu Nokia Reading, na ktorej spolupracuje s niektorými z najväčších svetových vydavateľstiev, v týchto dňoch vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Rusku, Španielsku a Veľkej Británii. Ďalšie krajiny budú nasledovať v priebehu tohto roka.

Dostupnosť novej služby Nokia Reading zistia majitelia radu Lumia v Marketplace - Nokia Collection.

Zdroj: conversations.nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu