Plusový zisk - mínusová peňaženka

Slovenskóóó! Fandíte tým pánom na zamrznutej vode aj vy? My sme pri mobilnom upratovaní dokonca našli jeden šál so vzorom trikolóry a rapkáč z Terchovej. Ale úprimne, nahradili sme ho zvonením v MP3 formáte. Fandenie bez prítomnosti mobilu jednoducho nie je to pravé orechové.

Dnes začneme magentou. Má totiž problém. A dokonca celoeurópskeho charakteru, keďže sa ním musela zaoberať samotná Európska komisia. Vraj zneužívala svoje postavenie na trhu v oblasti poskytovania širokopásmového pripojenia a jej veľkoobchodné ceny boli naozaj veľké. "My nič, my nič, to Nemci, oni majú o dve percentá viac akcií!" Asi aj z tohto dôvodu má ružový operátor hrubý zisk vo výške niečo nad 86 miliónov eur. Za prvý štvrťrok, aby bolo jasné.

My mu to však nevyčítame, naopak, dobrovoľne na túto sumu prispievame aspoň v rámci vlastných možností.

Kysličník féričitý, zrejme inšpirovaný rómingovými škrtmi EK, hodil do pľacu 25 mega za dve éčka na deň. Vaše pobúrenie je pochopiteľné dovtedy, kým sa nedozviete, že uvedená suma platí v rómingu v rámci celej EÚ, čo pri expanzii na východ bude zahŕňať onedlho určite aj Ukrajinu. V tomto prípade už môžeme hovoriť o ústretovej akcii, v lete si teda pokojne aktualizujte svoj status pri škvarení na chorvátskej pláži. Hohoo, skoro som zabudol, na lacné surfovanie a volanie pri slovenskom mori si počkáme ešte rok.

Ou-tú dosiahlo mimochodom vďaka vyše 1,2 miliónom zákazníkov tiež zisk, hoci neporovnateľný s magentou. Podstatné je však to, že bol kladný. Apropo, existuje záporný zisk?

Vedúci sa konečne dočkal. Vlastne, dočkal sa hlavne vedúceho miláčik, ktorým je bezpochyby Samsung Galaxy Note. Tento prerastený mobil konečne prišiel na rad v čakárni na štvorkový Android. V najbližších dňoch ho očakávame aj na Slovensku, žhavte teda dátové spojenia.

Čoho sa na rodnej hrudi tak skoro nedočkáme, budú zrejme nové Sonyčká Xperia GX a SX. Na ne sa môžu tešiť naši japonskí kolegovia. Prvý model dostal do vienka nešťastných trinásť megapixelov a druhý anorektickú váhu 95 gramov! Pre porovnanie, dve poctivé Horalky vážia viac. Ide tak o najľahší mobil s technológiou LTE, ktorú plánujeme využívať na Slovensku niekde na prelome rokov 2019-2020. Ak Boh dá.

Kto trpí arachnofóbiou mal by určite nasledujúce riadky vynechať. Ale taký pavúk z čeľade Breffo Spiderpodium, to vám je naozaj praktický kus dlhonohej hávede! Jeho osem dlhých a ohybných ramien je neskutočne praktickou pomôckou pri uchytávaní mobilov a tabletov takpovediac kdekoľvek. Inšpiráciou vám určite budú vedúceho nápady, on je totiž schopný pripevniť všetko, všade a bez klincov.

Nokia sa po uzavretí manželstva s Microsoftom snaží aspoň čiastočne dať OS Windows kúsok svojho utíchajúceho JA. Preto bude zopár aplikácií iba výsostnou záležitosťou modelového radu Lumia, ako dôvod na kúpu fínskeho telefónu to zrejme stačiť nebude. V podobnom duchu vyznieva tiež informácia o tom, že práve modely Lumia budú tí priekopníci, ktorí po aktualizácií WP Tango zmažú jeden z neduhov tohto operačného systému - posielanie súborov cez Modrý zub. Priznávam, ja som túto možnosť využil naposledy asi v roku 2007, ale v tomto prípade rád zaujmem úlohy výnimky, ktorá potvrdzuje pravidlo.

Májové vydanie všechuťového magazínu Riview už opäť zavítalo na pulty vašich prehliadačov. Mobilní fajnšmekri určite neobídu report z predstavenia tretej generácie vlajkovej lodičky Samsungu, my ostatní sa potešíme aspoň pohľadom na dvojkolesové mašiny v kombinácii s tými dvojnohými... Ozaj, na jún sa chystá súťaž o mobil, ktorým na 101 % nepohrdne ani ten najnáročnejší fóňak. Opäť teda pripomíname heslo všetkých notorických gamblerov - Kto nehrá, nevyhrá!

Diskusia k článku:

galaxi 12.05.2012 - 16:19

Kysličník feričítý 25MB za 2€ na deň je dobrý odrb na chudobné slovenské platy ale naopak je to židovský ťah si pekne prilepšiť a presne toto kysličník robí dlhší čas, trhá koľko sa dá trhnúť.

Manobb12.05.2012 - 17:55 Trvalý odkaz

Však nech si modráci trhajú od tých, ktorý sa ošklbať dajú - dokonca dobrovoľne a cítia sa pritom možno aj šťastne (ako napr. Hujer - ten má palec stále hore).

U mňa si môžu tiež trhnúť ...., ale akurát tak nohou ...
Odo mňa už nedostanú ani cent.

Ale aj ja im venujem jeden prst hore !
Palec to však nie je, ani ukazovák, malíček, dokonca ani prsteník ....

Bye.

martiko12.05.2012 - 18:08 Trvalý odkaz

prosim vas, neviete kolko stoji odblokovanie telefonu v telekome? dakujem :)

huje®12.05.2012 - 18:24 Trvalý odkaz

Po skončení viazanosti Telekom odblokuje telefón za 3,98 € :-)

Vyupratované, ďalší dobrý hokejový zápas za nami, celkom pekný víkend.

Matej12.05.2012 - 19:52 Trvalý odkaz

Hm zaujimalo by ma preco autor zatracuje Bluetooth :) myslim ze aj po nastupe WiFi Direct to bude zauzivana technologia, vdaka tomu ze je najrozsirenejsia.

Celá diskusia 5 príspevkov