Breffo Spiderpodium

Bojíte sa pavúkov? Tak týchto dvoch sa nemusíte. Otestovali sme držiaky Breffo Spiderpodium s ôsmimi ohybnými ramenami pre telefóny, tablety, fotoaparáty a podobné zariadenia.

Na prvý pohľad je Spiderpodium obyčajný, gumou obalený drôt. Lenže ja som si pred asi pol rokom skúšal takýto držiak vyrobiť. Dvojmilimetrový oceľový drôt, trochu zručnosti, vytvarovať, obaliť páskou a šup, mám tu držiak tabletu do auta. Verte, neverte, nebolo to ani ľahké, ani pekné. Skôr by som povedal, že ten držiak vyzeral hrozne a bol nielen nepraktický, ale som ho nemohol použiť na nič iné. Chvalabohu ho nemám ani odfotený.

Držiaky značky Breffo Spiderpodium sú k dispozícii vo dvoch veľkostiach (pre tablety a pre telefóny) a dvoch farbách, pričom nie sú obmedzené na jedno jediné použitie. Môžete ho mať v aute ako úchyt pre navigáciu, no počas cesty na dovolenku ho môžete presunúť na hlavovú opierku a uchytiť ním mobil či tablet s rozprávkou pre deti.

Do testu nám dva držiaky Breffo rôznych veľkostí a farieb zapožičala spoločnosť Sunnysoft.sk.

Rozdiel medzi tabletovým a telefónnym držiakom nie je len vo veľkosti, ale aj v prítomnosti otvoru pre nabíjačku v prípade menšieho (v teste bieleho) držiaku.

Nenechajte sa pomýliť, Breffo nemá článkované nohy. Len guma je v niektorých miestach tenšia, aby sa s drôtom vo vnútri lepšie manipulovalo. Netuším, koľko ohybov držiak vydrží, no ja som s ním stváral naozaj všelijaké kúsky.

Menší pavúk bielej farby som použil v pracovni pre šikovné uchytenie mobilu s aktuálnym časom na polici.

Bieleho pavúka som vytvaroval aj pre uchytenie telefónu na strednom výduchu klimatizácie vo vozidle.

Celkovo som si však viac obľúbil väčší držiak, ktorý bol pre Samsung Galaxy Note vhodnejší. Mobilom s uhlopriečkou okolo štyroch palcov bude určite stačiť menší produkt.

Začal som hneď odvážne, na bicykli. Verte mi, nejazdil som s tým práve po asfalte. Ak mám byť úprimný, druhýkrát by som tak v teréne mobil neuchytil. Hoci si Breffo robil svoju prácu poctivo, môj zbytočný strach z pádu telefónu mi skrátka bránil používať ho takýmto spôsobom. Sports Tracker mi beží spoľahlivo aj v kapsičke a na mobil sa počas jazdy nemusím stále pozerať. Na to mám malý rýchlomer.

V aute to však bola iná pesnička. Uchytenie mobilu pred volantom, na palubovke, na hlavových opierkách... Práve interiér automobilu bude tým pravým teritóriom pre držiaky Breffo Spiderpodium.

Biely držiak je náchylnejší na znečistenie. Takýto problém sa čiernej farby netýka.

Guma držiaka je drsná, so zvýšenou priľnavosťou. To spôsobuje ľahké znečistenie bieleho držiaka, no súčasne bráni kĺzaniu napríklad po palubnej doske.

Na týchto záberoch vidíte moje obľúbené tvarovanie. To je vhodné aj pre častú manipuláciu s telefónom, teda vkladanie do držiaku a vyberanie z neho.

Veľmi som si obľúbil uloženie telefónu pred prístrojovú dosku. Nabíjací kábel mi tak nemusí prekážať vo výhľade na cestu a beztak sa každú chvíľu pozerám na ukazovateľ aktuálnej rýchlosti.

Využitie držiaka pre púšťanie rozprávok deťom na zadných sedadlách má tiež veľký význam.

Orientačná cena: 14 - 22 eur (Sunnysoft.sk)

Ja osobne som radšej používal väčší držiak, ktorý som si rôzne vytvaroval a mal väčší pocit istoty nielen v aute, ale aj na bicykli. A to nielen v prípade tabletu, ale aj väčšieho smartfónu. Pevnosť si držiaky zachovali, a ani viacero ohybov ich neoslabilo. Bielu verziu odporúčam len do čistého prostredia bytu alebo kancelárie.

Diskusia k článku:

mat707 11.05.2012 - 16:04

toto musim mať :)

Denis12.05.2012 - 00:16 Trvalý odkaz

Páči sa mi to. Zaujímavé.

bing12.05.2012 - 23:21 Trvalý odkaz

Fakt pekna a prakticka vecicka

jerikj21.05.2012 - 17:55 Trvalý odkaz

Hm, konecne nieco univerzalne... I ked vzhladovo to nieje buhvico...

Celá diskusia 5 príspevkov