Dve nové Xperie pre japonský trh

Japonskí zákazníci sa môžu tešiť na dva nové smartfóny z rodiny Sony Xperia s podporou LTE. Väčší model ponúkne 13-megapixelový fotoaparát, menší zase príjemnú hmotnosť iba 95 gramov.

Obidva modely prídu aj s aplikáciou Walkman s audio technológiou Clear Stereo, Clear Bass, priestorovým zvukom, manuálnym ekvalizérom a funkciou xLOUD.

Sony Xperia GX je vybavený 4,6-palcový HD displejom, dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom a 13-megapixelovým fotoaparátom so snímačom Sony Exmor R.

Zhotovené fotografie a videá vo Full HD rozlíšení môžu používatelia zdieľať bezdrôtovo cez DLNA i HDMI konektor.

Na ukladanie dát poslúži vstavaná 16 GB pamäť, pravdepodobne bez možnosti rozšírenia pamäťovými kartami. Operačný systém Android bude už pri uvedení do predaja vo verzii Ice Cream Sandwich.

Sony Xperia GXSony Xperia SX je so svojou hmotnosťou 95 gramov najľahší LTE smartfón na svete. Displej s 3,7'' uhlopriečkou podporuje technológiu Reaity Mobile Bravia Engine.

Dvojjadrový procesor je rovnako taktovaný na 1,5 GHz, vnútorná pamäť má polovičnú kapacitu, než model Xperia GX, iba 8 GB, takisto bez podpory microSD kariet.

Na fotografovanie a nahrávanie HD videa poslúži 8-megapixelový fotoapaprát so snímačom Sony Exmor R. Nechýba u japonských zákazníkov stále žiadaná funkcia prenosu súborov cez infraport či mobilná peňaženka a vstavaný modul na príjem TV signálu. Operačný systém Android je vo verzii Ice Cream Sandwich.

Sony Xperia SX

Sony Xperia GX a Xperia SX budú na japonskom trhu dostupné od leta 2012 v čiernej a bielef farebnej verzii.

Zdroj: sonymobile.com

Diskusia k článku:

Pavol 10.05.2012 - 16:19

GX ako fajn nahrada za Arc, skoda by bola neozivit ten prehnuty dizajn...

tomas110.05.2012 - 19:49 Trvalý odkaz

co uz aj sony uplne sibe co sa deje ze aj oni prestali podporovat pamätove karty som z toho dost sklamany hlavne pri 8 GB verziach

Pavol Pavučko11.05.2012 - 00:00 Trvalý odkaz

ved neviem ved aj tak pametove karty raz celkom vymyznu a aj tak niekto ma v svojcih mobiloch 2 gb kartu a staci mu ...

JaroB11.05.2012 - 00:00 Trvalý odkaz

NIKDE NEBOLO POTVRDENÉ, ŽE NEBUDE PODPOROVAŤ MICROSD KARTY...PREDPOKLADÁM,ŽE PRI MOŽNOSTI NAHRÁVANIA FULLHD VIDEA 8GB NEBUDE KONEČNÁ PAMÄŤ...:-)

MarekMedved21.05.2012 - 23:28 Trvalý odkaz

suche,skoda ze nepodporuju MicroSD pamate.

Celá diskusia 7 príspevkov