Telefónica aplikáciou Tu Me konkuruje Skype

Telefónica spúšťa vlastnú aplikáciu na volanie a posielanie správ cez mobilné dáta alebo Wi-Fi pripojenie. Konkuruje tak známym aplikáciám ako je Skype, Viber alebo WhatsApp.

Posledné dve menované komunikačné služby sme vám nedávno predstavili aj na našej stránke.

Prečítajte si:

TIP: bezplatné hovory a SMS s aplikáciou Viber (8. 5. 2012)

TIP: WhatsApp - dajte zbohom SMS správam (19. 4. 2012)

Tu Me

Aplikácia s názvom Tu Me šetrí používateľom predplatené minúty a SMS správy. Stačí im iba aktivovaný dátový balík operátora alebo Wi-Fi.

Používatelia aplikácie si môžu telefonovať, zasielať textové správy, zanechávať hlasové správy, zdieľať fotografie a informácie o svojej polohe polohe z jednej obrazovky, bez potreby prepínania medzi aplikáciami alebo kartami.

Každá interakcia bude uložená na časovej osi, vďaka čomu je možné jednoducho si prezerať históriu konverzácií a vyhľadávať v nej.

Obsah je uložený v internetovom úložisku cloud, takže je k dispozícii vždy, keď sa do aplikácie prihlásite, a to dokonca aj ak stratíte vaše zariadenie.

Je zaujímavé, že s touto komunikačnou službou prišiel práve mobilný operátor. Na prvý pohľad to môže vyzerať, že ide proti vlastným finančným záujmom, no podľa vyjadrení Telefónici je pre ňu dôležitejšie udržať si zákazníka.

Tu Me je softvér určený zatiaľ pre operačný systém iOS, neskôr má pribudnúť podpora platformy Android a je voľne dostupný pre všetkých používateľov, nielen pre zákazníkov španielskej Telefónici.

Link na stiahnutie: itunes.apple.com

Podmienkou je, aby mali aplikáciu nainštalovanú obe strany, ktoré chcú spolu komunikovať. Spoločnosť uviedla, že všetky prenášané dáta sú kódované.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: tumeapp.com

Diskusia k článku:

huje® 10.05.2012 - 02:10

Uvidíme ako sa aplikácia presadí v konkurencii iných služieb ktoré už majú svojich užívatelov. Ak však pridajú aj dalšie funkcie-podla zdrojov majú pribudnúť, určite sa táto služba ujme. Aj takto sa buduje značka. Palec hore.

Manobb10.05.2012 - 08:58 Trvalý odkaz

Ty tú svoju "značku" tiež buduješ dokonale. Trapko

Z wikipedie:
hujer - znamená‚ tlusté střevo, žaludek, tlačenka

stanleyjr10.05.2012 - 16:08 Trvalý odkaz

niekde som cital ze telefonica nebude odratavat z datoveho balika pri pouzivani tej app co by bolo fajn.
no uvidime kedy to spustia u nas.

Celá diskusia 3 príspevky