Windows Phone: dve veľké zmeny v Marketplace

Microsoft oznámil dve dôležité zmeny, ktoré sa dotknú majiteľov smartfónov s operačným systémom Windows Phone. Ruší možnosť nakupovať aplikácie cez PC softvér Zune a z telefónov so staršou verziou operačného systému sa nebudú dať sťahovať aplikácie.

Kto si ešte neaktualizoval svoj smartfón na najnovšiu verziu Windows Phone 7.5, nemal by to ďalej odkladať. Môže sa stať, že o pár týždňov si nestiahne žiadnu aplikáciu z Marketplace v mobile. Prezeranie obchodu ostáva, no sťahovanie softvéru nebude možné.

Aktualizovať svoj telefón môžete pripojením k počítaču cez PC softvér Zune. Upgrade "vzduchom" cez službu OTA Windows Phone bohužiaľ nepodporuje.

Druhou novinkou je odstránenie možnosti nakupovať mobilné aplikácie cez počítačový softvér Zune alebo Windows Phone Connector 7 pre používateľov Mac. Ostávajú dve miesta na nákup: telefón a webové stránky Windows Phone.

Podľa doplňujúcich vyjadrení Microsoftu sa naďalej budú môcť sťahovať cez Zune veľké aplikácie a hlavne hry.

Marketplace

Zune tak ostal na synchronizáciu, zálohovanie, prenášanie súborov medzi počítačom a telefónom, prehrávanie a nákup hudby a aktualizáciu systému.

Pozn. redakcie: Je pravdepodobné, že chystané zmeny môžu súvisieť s príchodom Windows 8. Aplikácie kompatibilné s novým softvérom nebudú bežať na staršej verzii.

Zdroj: windowsteamblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu